kungahuset

Alla inlägg under juli 2013

Av Lovisa - 23 juli 2013 20:40

Både i dag och igår har hela Storbritannien hyllat och firat den dya prinsen som fötts! Han kommer bli Prins (namnet är ännu inte klart) och Hertig av Cambridge (precis som mamma Kate). Bebisen födde på eftermiddagen på Sankt Marys sjukhus. De sägs att Kate och den nyfödde sonen mått bra efter förlossningen. 


Lite bilder kommer här:

             

Bilderna är tagna från Aftonbladets hemsida, aftonbladet.se

__________________________________________________________________________________________________


Ett dop kommer att hållas senare i år. Prinsessan Estelle födde 23 februari och döptes 22 maj, då hon var fyra månader. Så ett dop kan väntas runt oktober månad.

De flesta satsar på att Kates syster "Pippa" Middleton och Williams lillebror Harry blir faddrar. De flesta prinsar och prinsessor har fått fyra till fem faddrar. Någon ur den Svenska kungafamiljen väntas, eftersom Sveriges kungafamilj är släkt med den brittiska.

__________________________________________________________________________________________________ANNONS
Av Lovisa - 21 juli 2013 10:24

Några få dagar innan Victoria dagen på Öland siktade kungaparet på varmare bredgrader, och såg faktiskt lite ny förälskade ut, när de njöt av solen på lyx båt.

Kungen lutade lätt  över Silvia när hon smorde in honom omtäncksamt på ryggen. 

Förra året var Drottningens bror Ralf Sommerlath och hanns fru Charlotta på besök. De ock kungaparet trivdes alldeles förträffligt tillsammans med ett helt gäng tonårsflickor ur familjen. 

ANNONS
Av Lovisa - 19 juli 2013 15:17

Estelles nya barn flicka heter Adeline Petterson  och är Estelles nya nanny sedan i början av juni. Adeline kommer frånKungälv men har arbetat i Stockholm. De senaste åren både som barnflicka  och på förskola.

__________________________________________________________________________________________________


Vi såg att:

En av svensk damtidnings reportrar fick närkontakt med Madeleines söta Jackrussel hund Zorro. Han kom plötsligt utspringande från Solliden och efter några glad sniff på gräsmattan tassade han tillbaka in till slottet igen.


Kungens bästa vän "Bersan" Nordström var på plats på Solliden.


Estelle verkade vara förtjust i Karolin A Johansson, chef för kronprinsessans hovstat. Hon vände sig flera gånger mot Karolin med utsträckta armar.


Drottningens fantastiska frisyr! Oavsett om det är gala eller vardag, lyckas hon alltid med frisyren!


Estelle har ett eget sätt at vinka på. I stället för att vinka med öppen handflata, cirklar hon handen i en åtta.

De har vi tränat länge på! säger prins daniel skämt samt.


Det viskas om att traditionen med födelsedagsmiddag hemma på Solliden nu är avslutad. Istället ryktas det om att Victoria firades hemma i de nybygda huset.

__________________________________________________________________________________________________

Här kommer några bilder från Victoria Dagen!:

             

Av Lovisa - 18 juli 2013 16:02

År 2000: -

År 2001: Kronprins Haakon och Kronprinsessan Mette-Marit av Norge.

År 2002: Kung Wilem-Alexander och Drottning Maxima av Nederländerna.

År 2003: -

År 2004: Kronprins Fredrik och Kronprinsessan Mary av Danmark, Kronprins Felipe och Kronprinsessan Letitzia av Spanien.


År 2005: Kronprins Charles och Lady Camilla av Storbritannien och Prinsessan Märtha-Louise och Ari Behn av Norge.

År 2006: -

År 2007: Prins Pavlos och Prinsessan Marie Chantal av Grekland.

År 2008: Prins Joachim och Prinsessan Marie fd Cavallier av Danmark.

År 2009: -

År 2010: Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel Westling. Nu heter Prins Daniel i efternam Westling Bernadotte.

År 2011: Prins William och Kate (Egentligen heter hon Cathrine Elisabeth) fd Middleton av Storbritannien och Prins Albert och Charlene av Monaco.

År 2012:  Prins Guillaume och Stephanie fd de Lannoy av Luxenburg.

År 2013: Prinsessan Madeleine och Chris O´Neill.

 Mette-Marit och Haakon.

 Wilem-Alexander och Maxima.Av Lovisa - 10 juli 2013 11:51

Nu är Victoria och Daniels nya hus klart!

En liten Estelle i full galopp:  

På väg till mormor! Mamma Victoria i hallonlandet och pappa Daniel vid grillen.

Nu har kronprinsessfamiljen sommarlov! Här får du veta allt om deras semesterliv på Solliden!


När Victoria vaknar på sin 36:e födelsedag nu på söndag, i familjens ny sommarhus!

För i slutet av juni stod det klart att börga använda.

-en våning hög, 328 kvadrat meter stort med egen pool på 42 kvadrat meter utanför knutem, Kalmarsundet ligger bar några 100 meter bort, men de bästa av allt är att Victoria och Daniel nu kan öppna dörrarna och släppa ut Estelle så att hon kan få en morgonlek!


När allt var klart bjöd Daniel och Victoria in arbetarna av huset till en inflyttningsfest i trädgården!

Daniel stod vid grillen och Victoria hade bakat tårtan!

Så egentligen är Victoria och Daniel en helt vanlig barn-familj!

Ett stenkast bort, uppe vid Kavaljers flygeln där de bodde provisoriskt förra sommaren, ligger köksträdgården och hallonlandet som alltid har varit Victorias egen oas! Då låg Estelle i vagn, men nu kan hon och mamma Victoria gå på en egen upptäcksfärd, och kanske ta en cykeltur?

I förra veckan var Victoria och Daniel och köpte cyklar-och en pytteliten hjälm till Estelle.


Kronprinsessan var själv bara tre veckor gammal när hon kom till Sollide första gången och hennes dotter är den fjärde generationen Bernadotte som tillbringar somrarna här. Det är något Victoria uppskattar mycket.

När hon själv var liten var de jätte stora stenlejonen somvaktar krocketplanen både lite farliga och spännande. Estelle har hunnit bli 16 månader och nu är det hennes tur att upptäcka dem!

Och för första gången kan hon själv springa runt bland drottnibg Silvias riddarsporrar på sin ivriga små ben!Så firas Victoria på 36-årsdagen:

11.00 Grindarna öppnar till Solliden.

Vid 14.00-tiden Kronprinsessan kommer ut och tar emot gratulationer. Kungen håller traditions enligt i allsång. (OBS! Tiden är ungefärlig)

17.00 Borgholms idrottsplats öppnar. Skidstjärnan Johan Olsson  är Victoriastipendiat och Darin, Robin Stjerberg, Tommy Körberg, Louise Hoffsten och Zara Larsson står på scen. Programledare är som i fjol Mark Levengood.

18.30

Kungafamiljen anländer

20.15

De offeciella firandet är över och och kungafamiljen åker tillbaka till Solliden för att fira kronprinsessan mer privat.


...och så här ser du på kalaset på tv:

SVT1 sänder firandet på Borgholma idrottsplats. Bänka er i tv-sofforna på söndag klockan 21.00


Har du vägarna förbi Solliden i sommar?

Då ska du inte missa utställningen i paviljongen. Temat är kungens 40 år på tronen.


Estelle sommar-zoo

Morbror Carl Philips borderterrier Siri, och moster Madeleines Zorro, och morfar kungens vovve Zila. Estelle har tre gulliga hundar att klappa i sommar. Och det är förstås  extra härligt eftersom pappa Daniel är allergisk och inte kan ha några egna djur hemma.                                                          
Av Lovisa - 9 juli 2013 20:52

Så myket kärlek!

Här är prinsessan Madeleine och Chris O´Neills bröllop!
Vigseln:

 

Andan stannar i halsen.

Barn körens vackra toner fyller luften som doftar av pioner och hårspray!

Och sedan står hon där, Madeleine i klänningen av Valentino, med ena handen om pappa kungens arm.

Chris biter sig i läppen föratt få tårarna att fastna i ögonfransarna. Och då är de ingen som tvivlar på att hon älskar honom, och att han älskar henne!


Bland de sista att göra entré i kyrkan är kronprinsessan Victoria i den älskade prinsessan Lilians förra deadem som glittrade ikapp med klänningen broderade med Swarowskikristaller i ametist och ljusgrå opal. Daniel och Victoria bär också på deras dyrbaraste skatt, Estelle.


Vigseln fortsätter:

Madeleine säger sitt lätta "ja" och Chris sitt brittiska "I will"!

Madeleine har lite svårt att få på ringen på Chris och de utbryter ett litet skratt!

Tillslut är ringarna på!, Chris ger Madeleine en puss på kinden. Sedan är det dags att lyssna på "The first time I ever saw your face" med Peter Jöback. Tonerna av Peters vackra röst fyller kyrkan ända till rad 23, längst bak i kyrkan.
Utstyrseln:

 

 

Klänningen:

Brudklänningen i plisserad sidenorganza med applikationer av elfenbensvit Chantillyspets var precis så andlöst vacker väntat. Den italienske modedesignen Valentino,81, är ju oöverträffad på kungliga brudklänningar och har gjort tunna fina spetsar till något av sitt signum.

Frisyren och deademet:
Sara deman har gjort make upen oh frisören Rick Ljung från Axéns stod bakom Madeleines vackra hår uppsättning. Håret hade kammats bak i en klassisk chinjong- en lånd knut i nacken- och på hjässan glittrade Madeleines privata brjiljantdeadem prytt med kvistar av apelsinblommor.

I öronen glittrade Vasaörhängena från 1700 talet på armen glittrade ett armband som tillhört prinsessan Lilian.Buketten:

Brudbuketten var rundbunden och Madeleine hade valt klassiska vita trädgårdsrosor: Austinrosor, Schneewitchen, Winchester Cathedra, Pariserrosor och Alabaster. Dessutom Gästriklands (Prinsessans hertiginne dömme) landskapsblomma liljekonvals förstås- och så den lilla myrtenkvisten från Sofieroslott i Helsingnborg.Slöjan:

Nej, det blev inte drottning Sofias slöja i brysselspets från 1857 som tjänstgjorts flitigt vid senare tiders Bernadedotte bröllop (Den nuvarande kungaätten hetter Bernaddotte). I stället hade Valentino,81, fått i uppdrag att skapa en helt ny slöja med lite luftigare look, dom vilade över de fyra meter långa släpet. Slöjan är tillverkade i likadan "bomull" som brudklänning.


Brudnäbbet:

Lillie von Horn,5, och tvillingsystrarna Annais och Chloé Sommerlath,4, i sina fina näbbklänningar från Livly i siden med gröna skärp i sidentaft. I håret hade de deadem med pärlor, handgjorda pappersblommor och blomstertejp och i buketterna var det liljekonvalj.


Ringarna:

Madeleine fick en såkallad eternityrring, en smal alliansring med små diamanter runtom. Chris bär en alliansring i guld.


Brudskorna:

Även de skyhöga "heelsen", brudskorns, som Madeleinetrakterade med sån bravur nedför den omvittnat knepig slottstrappa med sina urgröpta trappsteg, var klädda i elfenbensvit organdi med invända moucher.


Elementp » img.rg_i
 

Tidsinställt inlägg

Madeleine valden en mjukare brudklänning än Victoria, med romantiskt genombrutet liv och en spetskjol som avslutades med volang.
Bröllopsmenyn:

Svenska delikatesser

__________________________________________________________________________________________________

Kalixlöjrom i strut, skagen på krispigt kavring, senapssill i morotsfölje, matjessillterrin, primör ägg och liten Västerbottenostpaj.

__________________________________________________________________________________________________

 

Smörbakad laxöring med sparris, tomat, schalottenlökskompott, pepparrot, gräslöksölja och laxrom.

__________________________________________________________________________________________________

Helstekt kalvfilé med senapstäcke av astrakancidersås, morotsvariation och rostade miniblomkål.

__________________________________________________________________________________________________

Pavlova med smultronsorbet och jordgubbsglass, vit choklad och färska smultron.

__________________________________________________________________________________________________

 

Av Lovisa - 7 juli 2013 20:39

Kungafamiljens sommarparadis...hm....

Jag har rärra guiden föratt få dig att veta!!!!!!!


Madeleine och Chris O´Neill:

För några år sedan köpte Chris mamma Eva O´Neill en villa i Palma Beach i Florida för 13 miljoner kronor.

Dur villa som Chris sedam renoverade. Mamma Eva O´Neill bor där i perioder men Chris och Madeleine åker också dit då och då.Prins Carl Philip och Sofia Hellqvist:

Då de inte ör på Solliden har de grillparty i syrenbersån på gården Ökenäs utanför Flen.Victoria, Estelle och Daniel:

De laddar batterierna ute hos farmor Ewa och farfar Olle på deras sommarställe i Acktjärna en mik utanför Bollnäs.

Där har Ewa och Olle förvandllat soldattorpet till en modärm fritidsstuga!Av Lovisa - 5 juli 2013 21:58

Detta finn bland annat i Victoria, Daniel och Estelles bokhylla på Haga slott!!!:"Fågelsång-150 svenska fåglar och derad läten

"Fredrik VIII"s Palace"

"Sohlmans musiklexikon"

"Dagbok från Haga och Stockholms slott"

"Fogelbok"

"History of art"

"Atlas of the world"

"Sverige: Ljus och Landskap)

"Estelles bokhylla"

"The new Acropolis Museum"

"Nationalenscyklopedin"

Instagram Mail

Instagram: kungahusetbloggplatsen

Mail: kungahuset.bloggplatsen@gmail.con

 

 

 

Header tagen från kungahuset.se/ Jonas Ekströmer.

Det här är Jag!

 

Jag heter Lovisa och jag är en 17-årig tjej som bor i Uppsala! Det är jag som bloggat här sedan juni 2013.

Jag har bl.a varit med i Skavlan Junior, "Grattis kronprinsessan!" och Malou Efter 10.

 

Här kan du läsa det senaste om kungahusen i Europa!

HÄR kan du du fråga

17 besvarade frågor

Kung Carl XVI Gustaf

  Fullständigt namn: Carl Gustaf Folke Hubertus.

Född:30 april 1946

Civilstånd: Gift, Drottning Silvia.

___________________________

Foto: Kungahuset.se/ Alexis Daflos.

Drottning Silvia

   

Fullständigt namn: Silvia Renate Fd: Sommerlath

Föddes: 23 December 1943

Civilstånd: Gift, Kung Carl XVI Gustaf.

___________________________

Foto: Taget från aftonbladet.se

Kronprinsessan Victoria

  Fullständigt namn: Victoria

Ingrid Alice Desireé

Född: 14 juli 1977

Civilstånd: Gift, Prins Daniel

___________________________

Foto: Kungahuset.se/Erika Gerdemark.

Prins Daniel

 

Fullständigt namn: Daniel Olof Westerling Bernadotte.

Föddes: 15 september 1973.

Civilstånd: Gift, Kronprinsessan Victoria. 

___________________________

Foto: Kungahuset.se/ Kate Gabor.

Prinsessan Estelle

 

Fullständigt namn: Estelle Silvia Ewa Mary.

Föddes: 23 februari 2012.

Civilstånd: Ingen än...

_________________________

Foto: Kungahuset.se/ Erika Gerdemark.

 

Prins Oscar

 

Fullständigt namn: Oscar Carl Olof

Född: 2 mars 2016

Civilstånd: Ingen än...

______________________

Foto: Kungahuset.se/ Sara Friberg

 

Prins Carl Philip

    Fullständigt namn: Carl Philip Edmund Bertil.

Föddes: 13 maj 1979.

Civilstånd: Gift med Prinsessan Sofia.

 

___________________________

Foto: Kungahuset.se/ Erika Gerdemark.

Prinsessan Sofia

  Fullständigt namn: Sofia Kristina Hellqvist

Föddes: 6 december 1984

Civilstånd: Gift med prins Carl Philip.

______________________

Foto: Kungahuset.se/ Erika Gerdemark.

 

Prins Alexander

  Fullständigt namn: Prins Alexander Erik Hubertus Bertil.

Född: 19 april 2016.

Civilstånd: Ingen än...

_____________________

Foto: Kungahuset.se/ Erika Gerdemark.

Prins Gabriel

  Fullständigt namn: Gabriel Carl Walther.

Född: 31 augusti 2017.

Civilstånd: Ingen än...

______________________

Foto: kungahuset.se/ Erika Gerdemark.

Prinsessan Madeleine

  Fullständigt namn: Madeleine Thréres Amelie Josephine.

Föddes: 10 juni 1982

Civilstånd: Gift, Chris O`Neill.

______________________

Foto: Kungahuset.se/ Charles Lidborn.

Christopher O`Neill

 

Fullständiga namn: Christopher Paul O`Neill.

Föddes: 27 juni 1974.

Civilstånd: Gift, Prinsessan Madeleine.

___________________________

Foto: Kungahuset.se/ Brigitte Grenfeld.

Prinsessan Leonore

   

Fullständigt namn: Leonore Lilian Maria.

Född: 20 februari 2014.

Civilstånd: Ingen än...

 ________________________

Foto: Kungahuset.se/ Erika Gerdemark. 

 

Prins Nicolas

  Fullständigt namn: Nicolas Paul Gustaf

Född: 15 juni 2015

Civilstånd: Igen än...

__________________________

Foto: Kungahuset.se/ Kate Gabor.

Prinsessan Adrienne

Fullständigt namn: Adrienne Josephine Alice. 

Född: 9 mars 2018.

Civilstånd: Ingen än...

______________________

Foto: skärmdump från instagram.com/princess_madeleine_of_sweden.

 

Gästboken

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ kungahuset med Blogkeen
Följ kungahuset med Bloglovin'

Tidigare år

Arkiv

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se