kungahuset

Alla inlägg under augusti 2017

Av Lovisa - 26 augusti 2017 07:15

I torsdag kom det finska presidentparet Sauli Niinistö och Jenni Haukio på besök, därför bjöd Kungaparet in till lunch på det Kungliga slottet i Stockholm. På lunchen närvarade även kronprinsessan Victoria, prins Daniel och prins Carl Philip.

Victoria bar en kjol med matchande blus från Jennifer Blom.                                                     

Den 6 december är det 100 år sedan Finland blev självständigt. Under dagen var de på olika evenemang i Stockholm för att uppmärksamma jubileet. Drottningen valde dagen till ära en lila dräkt vilket är en av höstens trendfärger samt ett par svarta taxklackar.

  

Presidentparet välkomnades i prinsessan Sibyllas våning.


Efter lunchen erbjöd dagen bl.a följande: 

 


Kl.14 var Kungaparet och presidentparet på invigningen av Finlandsfestivalen i Kungsträdgården i Stockholm.   


Dagen avslutades med en utställning på Nationalmuseet i Stockholm där Drottningen och presidentfrun Jenni Haukio. Utställningen heter Hundra år av finsk design - ur Rafaela och Kaj Forsbloms samling på Kulturhuset.


Foto: kungahuset.se.

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.


ANNONS
Av Lovisa - 25 augusti 2017 07:15

Om några veckor eller dagar kan vi kanske förvänta oss att ännu en stork ska komma med leverans till kungafamiljen. Det bli den sjätte kusinen i skaran som antagligen är mycket efterlängtad! När Alexander kom spekluerades det mycket om vad han skulle få för namn, bl.a Folke (efter farfar Kungen) och Carl Johan (efter ätten Bernadottes första Kung). 

 


Enligt Unibets odds är dessa de mest populära namnen till prins Carl Philip och prinsessan Sofias bebis.


Flicka: 

 • Julia
 • Astrid
 • Alice
 • Desireé
 • Isabella
 • Charlotta
 • Olivia
 • Sigrid
 • Alicia
 • Ulla

Pojke:

 • Erik
 • Albert
 • Jacob
 • Gustaf
 • Harald
 • Harry
 • Henrik 
 • Ludvig
 • Alfred
 • Johan

Om man ska titta på släktträdet är namnen Alice, Kristina och Marie populära och Carl, Johan och Arthur som alla är släktnamn på något sätt.


Vad tror ni bebisen får för namn?


Foto: kungahuset.se.

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

ANNONS
Av Lovisa - 24 augusti 2017 07:15


Prinsessan Madeleine var en riktig hästtej när hon var ung! Därför var invigde hon EM i ridsport på Ullevi i Göteborg den 21 augusti.

EM i ridsport arrangeras vartannat år där Europas 300 bästa ryttare samlas för att tävla. De tävlas i dressyr, körning, fyrspann och paradressyr, vilket är dressyr för funktionsvarierade.


 

På bilden syns prinsessan Madeleine med kommunfullmäktiges ordförande Lena Malm när hon håller på att klippa bandet inför tävlingen.

  Madeleine valde stilrena skor från Chloé liksom kavajen. Örhängena var från Ebba Brahe av roséguld och diamanter. Modellen heter "Star" och är en av prinsessans favoritmodeller!

 

Prinsessan Madeleine fick åka häst och vagn in till Ullevi tillsammans med Sabrina Ibanez som är Internationella ridsportsförbundets generalsekreterare. De åker i paradkalesch nummer 3.


I 2016:års program av Året med kungafamiljen sa Madeleine bl.a följande:

-Man får fötterna nere på jorden som en hästtjej. Man lär sig tidigt att ta ansvar och att ibland ta i lite med hårdhandskarna. Jag tror att det är viktigt för flickor, i dagens läge, att kunna säga ifrån.

 


Prinsessan Madeleine lade självklart upp en bild på sin facebook efter den roliga men intensiva dagen. Hon la alltså upp bilden ovan och så skrev hon: "Idag hade jag äran att få inviga Europeiska mästerskapet i Göteborg!"


Foto: kungahuset.se/ Pontus Lundahl/TT, svenskdam.se, facebook.com/princessmadeleineofsweden.

__________________________________________________________________________________

Imlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.


Av Lovisa - 23 augusti 2017 07:15

Kronprins Frederik, kronprinsessan Mary och barnen älskar att vara ute i naturen, springa och ta långa promenader. Nu när sommarledigheten lidit mot sitt slut då barnen Christian, Isabelle, Josephine och Vincent börjat skolan.


Tidigare i somras välkomnade kronprinsfamiljen ännu en hund till familjen. Den lilla collievalpen fick namnet Grace. I april tvingade de avliva Ziggy som familjen älskade mycket. Han hade bl.a kronisk njursvikt och när de flesta hundar blir till åren försämras ibland gången och synen.


                     

 


I en av de senaste publiceringarna på det danska hovets instagramkonto. På bilden högst upp syns Grace sittande i gräset med den danska kungafamiljens sommarslott Fredenborgs slott. 

Bilden längst ner är prins Vincent ute på en promenad med med Grace i den stora trädgården som är perfekt för lekvilliga hundvalpar som gärna går på långa promenader i den vackra naturen!


Foto: Instagram.com/detdanskekongehus/ Kronprinsessan Mary.

____________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrt, betalt eller påverkat av tredje part.


Av Lovisa - 22 augusti 2017 07:15

Den 20 augusti fyllde Norges kronprinsessa Mette Marit 44 år! Nästa år fyller både hon och kronprins Haakon 45 år och då väntas det stor fest i Oslo!

I samband med hennes födelsedag publicerades ett foto på det norska hovets Instagram-konto!

 


Bland kommentarterna i bilden står det bl.a "Så vacker och fin" och tiotal grattishälsningar. Kronprinsessan är utan tvekan en populär och folklig kunglighet. Många som träffat henne beskriver henne som varm och lyhörd.


Grattis i efterskott kronprinsessan Mette Marit!


Foto: skärmdump från Instagram.com/detnorskekongehus/ Jörgen Gomnaes, det kungliga hovet.

____________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Av Lovisa - 21 augusti 2017 07:15

Den 9 augusti släppte H&M en ny klädkollektion med klädjätten H&M! Detta är andra gången organisationen och företaget samarbetar och den första gången gick det väldigt bra för kollektionen. 


Första gången organisationen presenterades offentligt var under Almedalsveckan 2016 där prins Daniel berättade om Kronprinsessparets nya satsning. Efter endast ett år har organisationen växt och fått vinna ett Guldägg i kategorin "Bästa Onlinefilm". Filmen de fick pris för var "Pep Talk med Stephen Hawing" som spelades in när Kronprinsessparet träffade Hawking i november 2016.

 

Kollektionen innehåller snygga träningskläder för barn. Generation Pep:s mål och koncept är att försöka få fler barn att röra på sig och vara mer aktiv i sin vardag. 


Vill du titta på klädkollektionen kan du klicka HÄR.

Vill du veta mer om Generation Pep:s arbete kan du klicka HÄR.


Foto: instagram.com/gen.pep

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Av Lovisa - 20 augusti 2017 07:15Den 18 augusti sände Kungen kondoleanser till Kung Felipe efter terrorattacken. Ni ser en skärmdump från kungahuset.sen       


Det var i fredags som en vitskåp körde igenom en stor folkmassa på gågatan La Rambla i centrala Barcelona. 13 personer har dödats, minst 100 personer är skadade och hundratusentals människor är skärrade efter det hemska som skett.


Foto: skärmdump från kungahuset.se.

____________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.


Av Lovisa - 19 augusti 2017 07:15

I torsdags drabbades Spanien av två terrordåd. Ett i Barcelona och ett i Cambrils som ligger drygt 10 mil sydväst om Barcelona. Den spanska kungafamiljen var snabba på att uttala sig och kort efter första uttalandet skickade Belgien sin kondoleans till Spanien.                    

Bilden ovan är tagen vid ett tidigare tillfälle.


Den spanska kungafamiljen avbröt semestern på Mallorca för att resa till Barcelona för att kunna hålla en tyst minut för offren som ägde rum igår.

En tweet från det spanska hovet som publicerades på kvällen den 17 augusti.

Översättning för skärmdumpen ovan. "De är mördare, bara brottslingar som inte ska komma och terrorisera oss. Hela Spanien är Barcelona. Las Ramblas kommer återigen vara vårt."

 

En tweet från det belgiska hovet som publicerades ca en 1h efter spanska hovets uttalande.

Översättning för skärmdumpen ovan vilket är en kondoleans från Belgien. "Vi utsträcker vår djupaste sympati till H.M Kung Felipe, @CasaReal och det spanska folket efter den grymma och barbariska attacken i #Barcelona."

 


En tweet från det spanska hovet som publicerades på natten den 18 augusti.

Översättning för skärmdumpen ovan: "Kungen kommer vara på Cataluña torget i Barcelona för att närvara vid en tyst minut för offren i attacken."  


En tweet från det spanska hovet som publicerades vid lunchtid den 18 augusti. 

Översättning för skärmdumpen ovan: "Kungen kommer imorgon göra besök på de olika sjukhusen i Barcelona där de skadade efter attacken befinner sig.


Jag lider med den spanska befolkningen som just nu behöver gå igenom detta. Mina tankar går självklart till de drabbade och deras nära och kära.


Foto: skärmdumpar från mobile.twitter.com/casareal.

____________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Instagram Mail

Instagram: kungahusetbloggplatsen

Mail: kungahuset.bloggplatsen@gmail.con

 

 

 

Header tagen från kungahuset.se/ Jonas Ekströmer.

Det här är Jag!

 

Jag heter Lovisa och jag är en 17-årig tjej som bor i Uppsala! Det är jag som bloggat här sedan juni 2013.

Jag har bl.a varit med i Skavlan Junior, "Grattis kronprinsessan!" och Malou Efter 10.

 

Här kan du läsa det senaste om kungahusen i Europa!

HÄR kan du du fråga

17 besvarade frågor

Kung Carl XVI Gustaf

  Fullständigt namn: Carl Gustaf Folke Hubertus.

Född:30 april 1946

Civilstånd: Gift, Drottning Silvia.

___________________________

Foto: Kungahuset.se/ Alexis Daflos.

Drottning Silvia

   

Fullständigt namn: Silvia Renate Fd: Sommerlath

Föddes: 23 December 1943

Civilstånd: Gift, Kung Carl XVI Gustaf.

___________________________

Foto: Taget från aftonbladet.se

Kronprinsessan Victoria

  Fullständigt namn: Victoria

Ingrid Alice Desireé

Född: 14 juli 1977

Civilstånd: Gift, Prins Daniel

___________________________

Foto: Kungahuset.se/Erika Gerdemark.

Prins Daniel

 

Fullständigt namn: Daniel Olof Westerling Bernadotte.

Föddes: 15 september 1973.

Civilstånd: Gift, Kronprinsessan Victoria. 

___________________________

Foto: Kungahuset.se/ Kate Gabor.

Prinsessan Estelle

 

Fullständigt namn: Estelle Silvia Ewa Mary.

Föddes: 23 februari 2012.

Civilstånd: Ingen än...

_________________________

Foto: Kungahuset.se/ Erika Gerdemark.

 

Prins Oscar

 

Fullständigt namn: Oscar Carl Olof

Född: 2 mars 2016

Civilstånd: Ingen än...

______________________

Foto: Kungahuset.se/ Sara Friberg

 

Prins Carl Philip

    Fullständigt namn: Carl Philip Edmund Bertil.

Föddes: 13 maj 1979.

Civilstånd: Gift med Prinsessan Sofia.

 

___________________________

Foto: Kungahuset.se/ Erika Gerdemark.

Prinsessan Sofia

  Fullständigt namn: Sofia Kristina Hellqvist

Föddes: 6 december 1984

Civilstånd: Gift med prins Carl Philip.

______________________

Foto: Kungahuset.se/ Erika Gerdemark.

 

Prins Alexander

  Fullständigt namn: Prins Alexander Erik Hubertus Bertil.

Född: 19 april 2016.

Civilstånd: Ingen än...

_____________________

Foto: Kungahuset.se/ Erika Gerdemark.

Prins Gabriel

  Fullständigt namn: Gabriel Carl Walther.

Född: 31 augusti 2017.

Civilstånd: Ingen än...

______________________

Foto: kungahuset.se/ Erika Gerdemark.

Prinsessan Madeleine

  Fullständigt namn: Madeleine Thréres Amelie Josephine.

Föddes: 10 juni 1982

Civilstånd: Gift, Chris O`Neill.

______________________

Foto: Kungahuset.se/ Charles Lidborn.

Christopher O`Neill

 

Fullständiga namn: Christopher Paul O`Neill.

Föddes: 27 juni 1974.

Civilstånd: Gift, Prinsessan Madeleine.

___________________________

Foto: Kungahuset.se/ Brigitte Grenfeld.

Prinsessan Leonore

   

Fullständigt namn: Leonore Lilian Maria.

Född: 20 februari 2014.

Civilstånd: Ingen än...

 ________________________

Foto: Kungahuset.se/ Erika Gerdemark. 

 

Prins Nicolas

  Fullständigt namn: Nicolas Paul Gustaf

Född: 15 juni 2015

Civilstånd: Igen än...

__________________________

Foto: Kungahuset.se/ Kate Gabor.

Prinsessan Adrienne

Fullständigt namn: Adrienne Josephine Alice. 

Född: 9 mars 2018.

Civilstånd: Ingen än...

______________________

Foto: skärmdump från instagram.com/princess_madeleine_of_sweden.

 

Gästboken

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ kungahuset med Blogkeen
Följ kungahuset med Bloglovin'

Tidigare år

Arkiv

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Augusti 2017 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se