kungahuset

Alla inlägg under september 2017

Av Lovisa - 22 september 2017 07:15

Idag fyller prinsessan Märtha Louise 46 år! Självklart blev hon firad av familjen och döttrarna Maud Angelica, 14, Leah Isadora, 12 och Emma Tallulah,8. Men prinsessan blev firade tre dagar tidigiare, iallafall av döttrarna och deras fina firande av deras mor publicerade hon självklart på sin Instagram martha_louise123.

   


Hon fick ta emot fina blommor och en överraskningsmiddag av barnen som självklart mottogs fint! Hon skrev på sin Instagram att hon blev väldigt rörd vilkte man kan förstå. Under bilden kommenterade svägerskan kronprinsessan Mette Marit: "Snart hurrar vi för bästa M!".


Grattis på födelsedag prinessan Märtha Louise!


Foto: skärmdump instagram.com/martha_louise123.

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje av part.

ANNONS
Av Lovisa - 21 september 2017 07:15Kronprinsessan Mette Marit av Norge har under den senaste tiden varit väldigt aktiv på den sociala medien Instagram. Under förra veckan var hon på besök på Losaeter  i Björvika och dett var något som honvalde att  rekommendera på sin Instagram!


 

     

Bildtext: "Skulle rekommendera alla att ta en tur till Losæter i Bjørvika. Där odlar bybönderna och många andra volontärer i mitten av Oslo. Ett projekt som gör mig glad och stolt över att det finns i våran stad."


Kronprinsessan Mette Marits Instagram: instagram.com/crownprincessmm

Följ gärna mig också på Instagram om du inte redan gör det: instagram.com/kungahusetbloggplatsen.


Foto: skärmdumpar från instagram.com/crownprincessmm.

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.


ANNONS
Av Lovisa - 20 september 2017 07:15

Den 1 september påbörjade kronprinsessan Victoria ett nytt roligt projekt! Hon ska vandra genom Sveriges olika landskap för att upplysa om den vackra naturen som vi svenskar har förmånen att ha så nära.

1 september påbörjade hon alltså sin vandring och den gick självklart av stapeln i hennes hertiginnedöme Västergötland. På plats var även prins Daniel och hurtiga som de är höll de en rask takt genom skogen!

 

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel under sin senaste vandring i Västergötland. Här poserar det snyggt vid Billingens platå.

 

Under måndagen fick vi reda på var och när nästa vandring kommer äga rum och valet föll på Västerbotten. Där kommer hon börja i Norsjö där hon kommer besöka en spontanidrottsanläggning. Därefter kommer hon att vandra i Vitberget, vilket är ett naturområde i Skellefteå. Vandringen kommer att ske den 6 oktober.


Foto: kungahuset.se/ Fredrik Sandberg/ TT.

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Av Lovisa - 19 september 2017 07:15

Det var inte bara prins Daniel som firades den 15 september utan också prins Harry som firade sin 33 års dag! I samband med hans födelsedag publicerades två foton på prins Harry på två av de tre instagram-konton som det brittiska kungafamiljen har! Ett av dem var ett fotografi från deras privat fotoalbum!


    


Bland kommentarerna på bilderna står det bl.a:

"Vilket fint foto. Grattis prins Harry!" och "Stort grattis prins Harry!".


Prinsen är ju utan tvekan väldigt populär hos britterna och nu hoppas de på en förlovning med skådespelerskan Meghan Markle. Han har i flera intervjuer sagt att han längtar efter familj och barn så britterna väntar spänt på en stundade förlovning.


Stort grattis i efterskott prins Harry!


Foto: instagram.com/clarencehouse/ PA, instagram.com/theroyalfamily.

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Av Lovisa - 18 september 2017 07:15

Med anledning av orkanen Irma och orkanen Harvey som drabbat Centralamerika och delar av Usa skickade Kungen två olika kondoleanstelegram till presidente Donald Trump och Saint-Barthélemys prefekt Madame Anne Laubies. 


Nedan kan ni läsa Kungens kondoleanstelegram nedan.

 

"Drottningen och jag vill uttrycka vår djupa och hjärtliga medkänsla för den tragiska förlusten av liv och den förödande förstörelsen av infrastrukturen som orsakas av den förödande Irma orkanen. Vi vill också uttrycka vår uppriktiga medkänsla för offrens familjer och för Saint Barthélemyas folk."

 

"Drottningen och jag vill uttrycka vår djupaste och mest uppriktiga medkänsla om den tragiska förlusten av livet och den enorma förstörelsen som orsakats av de förödande orkanerna Harvey och Irma. Vi vill också erbjuda vår hjärtliga sympati till familjerna till offren och till USA: s folk."

 

Foto: kungahuset.se/ Anna-Lena Ahlström.

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Av Lovisa - 17 september 2017 07:15

I onsdags var det mycket som stod för prinsessan Madeleine. Efter att hon närvarat vid Riksmötets öppnande åkte hon vidare till nöjesfältet Gröna lund på Djurgården i Stockholm där hon skulle närvara på Min Stora Dags:s seminarium När livet inte följer manus. Prinsessan är beskyddare för Min Stora Dag och har genom organisationen fått göra och träffa många olika människor

 

Prinsessan Madeleine tillsammans med Hélène Benno som är generalsekreterare på Min Stora Dag.


Syftet med seminariumet var att öka förståelsen och kunskapen om ex. ADHD, autism och psykisk ohälsa. Ämnen som alla ändå har stor koppling med Min Stora Dag. 


Madeleine valde en grå omlottröja från det spanska budgetmärket Zara, den kostar 499kr.


Senare under samma kväll publicerade prinsessan Madeleine följande text på sin facebooksida:

" Idag deltar jag i Min Stora Dags seminarium om ett viktigt ämne som vi alla borde uppmärksamma!                                                                  

Min Stora Dag har i år ett specialprojekt, Osynlighetsprojektet. Det betyder att än fler barn och unga med neuropsykiatriska funktionsvariationer som t.ex svår ADHD eller autism får en Stor Dag.                                                       

En annan viktig del är att vi alla måste bli bättre på att se vad barn och unga med diagnoser är bra på istället för vad de inte kan. Och dessutom ta tid att reflektera över och ta hänsyn till att smärta som känns på insidan inte alltid syns på utsidan.

 

Vi kan hjälpas åt att flytta attityder och öka möjligheterna för de här barnen. De ska känna sig accepterade i vardagen och kunna få extra kraft genom just en Stor Dag!"


Du kan läsa om Min Stora Dag HÄR.


Foto: kungahuset.se/ Min Stora Dag.

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Av Lovisa - 16 september 2017 07:15

Igår fyllde prins Daniel 44 år och han valde att fira sin dag hemma på Haga med familjen! Det var även 44 år sedan som vår förre Kung, Gustaf VI Adolf avled och kronprins Carl Gustaf blev där med Kung. 

 


I samband med hans födelsedag publicerades självklart en ny bild på prinsen som ni kan se är den tagen utanför kronprinsessfamiljens hem Haga slott!

Grattis i efterskott prins Danile, och Kung Carl Gustaf som idag varit Sveriges regerande monark i 44 år och 1 dag!


Foto: kungahuset.se/ Erika Gerdemark.

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Av Lovisa - 15 september 2017 07:15

Den 13 september var det dags ännu en gång dags för Kungen att öppna riksmötet för 2017/18! Detta innebär att riksdagens arbetsår nu börjat.

   


Dagen inleddes med en gudstjänst i Storkyrkan i Stockholm.  

     

Kungen öppningstalade och sade bl.a:

 

"Herr talman,

Ärade ledamöter av Sveriges riksdag.

”Den offentliga makten ska utövas med respekt för alla människors lika värde och för den enskilda människans frihet och värdighet.”

Så står det i regeringsformen; den grundlag som beskriver hur Sverige ska styras.

Vårt land har över tio miljoner invånare; med skiftande bakgrunder och erfarenheter, och olika drömmar om framtiden. Omkring en femtedel är barn och unga under 18 år. Nästan lika många har fötts i ett annat land och invandrat hit, som barn eller som vuxna.

Alla dessa individer utgör tillsammans Sverige. Det är dem som ni representerar här i riksdagens kammare. Ni är folkets främsta företrädare.

Det är en stor och ansvarsfull uppgift. Den kräver mod och integritet. Och den förutsätter en god vilja att hitta konstruktiva vägar framåt.

Herr talman, ärade riksdagsledamöter. Varje tid har sina ödesfrågor."

Läs hela talet HÄR.

  Talman Urban Ahlin tillsammans med Kungaparet, kronprinsessparet, prins Carl Philip och prinsessan Madeleine. Prinsessan Sofia var antagligen hemma med lille prins Gabriel och Chris kanske var på jobb hemma i London.

På kvällen vankades det konsert i konserthuset i Stockholm och vilka häftiga outfits kungligheterna bjöd på!   Kronprinsessan Victoria hade valt en mycket häftig klänning från MaxJenny som hon senast använde när kronprinsparet av Danmark var på besök. Klänningen kanske är en framtida favorit hos Victoria?!

 

Hela kungafamiljen som var på plats strålade! Det är ju mycket roligt som skett bara de senaste veckorna, ännu ett barnbarn för Kungaparet är påväg och ett som välkomnats in i familjen!'

Foto: kungahuset.se, kungahuset.se/ Henrik Montgomery/TT, kungahuset.se/ Pontus Lundahl/TT. __________________________________________________________________________________Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Instagram Mail

Instagram: kungahusetbloggplatsen

Mail: kungahuset.bloggplatsen@gmail.con

 

 

 

Header tagen från kungahuset.se/ Jonas Ekströmer.

Det här är Jag!

 

Jag heter Lovisa och jag är en 17-årig tjej som bor i Uppsala! Det är jag som bloggat här sedan juni 2013.

Jag har bl.a varit med i Skavlan Junior, "Grattis kronprinsessan!" och Malou Efter 10.

 

Här kan du läsa det senaste om kungahusen i Europa!

HÄR kan du du fråga

17 besvarade frågor

Kung Carl XVI Gustaf

  Fullständigt namn: Carl Gustaf Folke Hubertus.

Född:30 april 1946

Civilstånd: Gift, Drottning Silvia.

___________________________

Foto: Kungahuset.se/ Alexis Daflos.

Drottning Silvia

   

Fullständigt namn: Silvia Renate Fd: Sommerlath

Föddes: 23 December 1943

Civilstånd: Gift, Kung Carl XVI Gustaf.

___________________________

Foto: Taget från aftonbladet.se

Kronprinsessan Victoria

  Fullständigt namn: Victoria

Ingrid Alice Desireé

Född: 14 juli 1977

Civilstånd: Gift, Prins Daniel

___________________________

Foto: Kungahuset.se/Erika Gerdemark.

Prins Daniel

 

Fullständigt namn: Daniel Olof Westerling Bernadotte.

Föddes: 15 september 1973.

Civilstånd: Gift, Kronprinsessan Victoria. 

___________________________

Foto: Kungahuset.se/ Kate Gabor.

Prinsessan Estelle

 

Fullständigt namn: Estelle Silvia Ewa Mary.

Föddes: 23 februari 2012.

Civilstånd: Ingen än...

_________________________

Foto: Kungahuset.se/ Erika Gerdemark.

 

Prins Oscar

 

Fullständigt namn: Oscar Carl Olof

Född: 2 mars 2016

Civilstånd: Ingen än...

______________________

Foto: Kungahuset.se/ Sara Friberg

 

Prins Carl Philip

    Fullständigt namn: Carl Philip Edmund Bertil.

Föddes: 13 maj 1979.

Civilstånd: Gift med Prinsessan Sofia.

 

___________________________

Foto: Kungahuset.se/ Erika Gerdemark.

Prinsessan Sofia

  Fullständigt namn: Sofia Kristina Hellqvist

Föddes: 6 december 1984

Civilstånd: Gift med prins Carl Philip.

______________________

Foto: Kungahuset.se/ Erika Gerdemark.

 

Prins Alexander

  Fullständigt namn: Prins Alexander Erik Hubertus Bertil.

Född: 19 april 2016.

Civilstånd: Ingen än...

_____________________

Foto: Kungahuset.se/ Erika Gerdemark.

Prins Gabriel

  Fullständigt namn: Gabriel Carl Walther.

Född: 31 augusti 2017.

Civilstånd: Ingen än...

______________________

Foto: kungahuset.se/ Erika Gerdemark.

Prinsessan Madeleine

  Fullständigt namn: Madeleine Thréres Amelie Josephine.

Föddes: 10 juni 1982

Civilstånd: Gift, Chris O`Neill.

______________________

Foto: Kungahuset.se/ Charles Lidborn.

Christopher O`Neill

 

Fullständiga namn: Christopher Paul O`Neill.

Föddes: 27 juni 1974.

Civilstånd: Gift, Prinsessan Madeleine.

___________________________

Foto: Kungahuset.se/ Brigitte Grenfeld.

Prinsessan Leonore

   

Fullständigt namn: Leonore Lilian Maria.

Född: 20 februari 2014.

Civilstånd: Ingen än...

 ________________________

Foto: Kungahuset.se/ Erika Gerdemark. 

 

Prins Nicolas

  Fullständigt namn: Nicolas Paul Gustaf

Född: 15 juni 2015

Civilstånd: Igen än...

__________________________

Foto: Kungahuset.se/ Kate Gabor.

Prinsessan Adrienne

Fullständigt namn: Adrienne Josephine Alice. 

Född: 9 mars 2018.

Civilstånd: Ingen än...

______________________

Foto: skärmdump från instagram.com/princess_madeleine_of_sweden.

 

Gästboken

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ kungahuset med Blogkeen
Följ kungahuset med Bloglovin'

Tidigare år

Arkiv

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< September 2017 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se