kungahuset

Alla inlägg under mars 2018

Av Lovisa - 18 mars 2018 18:00

I prins Nicolas biografi på hovets hemsid  a kungahuset.se finns en jättegullig bild som iallafall jag har missat! Ni ser den nedan.

Jag vet inte när bilden är tagen men jag tyckte den var för gullig för att inte lägga upp!

Foto: kungahuset.se.

_________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Av Lovisa - 18 mars 2018 07:15

Den 14 mars fyllde furste Albert av Monaco 60 år! Han firades självklart av tvillingarna kronprins Jacques och prinsessan Gabriella, 3. Makan furstinnan Charlene publicerade två bilder på sin instagram i samband med födelsedagen!
   

Under bilden stod det: Happy Birthday Daddy! 

Furste Albert beskriver kronprins Jacques som lite lugnare och prinsessan Gabrielle som en bestämd tjej. De är födda den 10 december 2014. Gabriella kom först men eftersom ämbetet går via den äldsta sonen blev Jacques kronprins.


Det är dock oklart om hans två andra barn (som fötts utanför äktenskap och har pga kungliga regler inte fått plats i tronföljden) Alexandre och Jazmin var med och firade.


Stort grattis i efterskott furste Albert.


Foto: skärmdump från instagram.com/hshprincesscharlene.

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Av Lovisa - 17 mars 2018 18:00

Prinsessan Madeleine har faktiskt börjat bli aktiv på instagram! Igår morse publicerade den nyblivna trebarnsmamma sin tredje bild på kontot, ett kollage med bilder på Adriennes första vecka utanför magen.

 

Filten på Adriennes söta bebisfötter var Leonore inlindad i  den första bilden vi såg henne i!

 


Vilken lycka det är för Madeleine och Chris och inte minst för Leonore och Nicolas som fått ett syskon att ta hand om. Storasystrar och storebröder är oftast ansvarstagande över de lillasyskonen. Mellansyskonet, Nicolas i detta fallet, försöker oftast medla och bra på att kompromissa. Det yngsta syskonet vågar oftast ta risker, är frisinnad och charmig.


Foto: instagram.com/hrh_princess_madeleine_of_sweden, kungahuset.se/ prinsessan Madeleine.

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Av Lovisa - 17 mars 2018 07:15

Nu meddelar det norska hovet i ett pressmeddelande att kronprinsessan Mette Marit kommer ta en paus från jobbet för att genomgå ett mindre kirurgiskt ingrepp på måndag. Hon kommer därmed vara sjukskriven fram till påsk. Vi får hoppas att det går bra och att det inte blir några komplikationer. 

 

Under helgen skulle hon åkt till den tyska staden Leipzig men med råd från läkare kommer hon ställa in det statsbesöket. Senaste gången hon behövde ställa in ett uppdrag på grund av att kroppen ställde till det var när hon fick kristallsjukan i november 2017, otur.


Hoppas ingreppet går bra för dig kronprinsessan Mette Marit.


Foto: svts.se/ TT Bild.

_________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Av Lovisa - 16 mars 2018 07:15

Just nu befinner sig kronprinsessan Victoria i Pyeongchang för att heja fram våra svenska paralympiska stjärnor! Under hennes första dag tog Zebastian Modin en silvermedalj i sprint! Kronprinsessan gratulerade honom med en riktigt stor kram!

'  

     

Brian McKeever från Kanada tog första platsen.


Efter firandet av Zebastian Modin begav sig Victoria till isarenan för att ses paraishockeymatchen mellan Norge och Sverige. Matchen slutade 1-3, alltså en förlust för Sverige. 


Kronprinsessan stannar kvar i Sydkorea fram tills den 17 mars därefter är det dags för möte med Wallenberg Academy Fellows tisdagen den 20 mars med Jessica Körning Ljungberg,  Anna Dreber Almenberg och Lisa Hultman på Kungliga slottet. 


Foto: kungahuset.se/ Svenska Parasportförbundet, kungahuset.se, 

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Av Lovisa - 15 mars 2018 07:15

I en vit och marinblå dräkt med en vit coiffe gjorde en strålande Meghan Markle entré tillsammans med den blivande maken prins Harry, prins William och hertiginnan Kate i Westminster Abbey  för att delta i the Commonwealth day service.  Det var det första uppdraget för Meghan tillsammans med Drottning Elizabeth. På plats i Westminster Abbey var även bland annat hertiginnan Sophie, prins Andrew, kronprins Charles med frun hertiginnan Camilla.

       

Kate och Meghan matchade varandra snyggt med två stora och glada leenden och båda i  marinblått dagen till ära! Meghan marinblåa klänning och vita kappa kommer från Amanda Wakeley, klackarna köptes från Manolo Blahnik. 

          

Meghan placerades bredvid den blivande svärfars-brodern prins Andrew. 


Dessa festligheter ägde rum under måndagen så det var inte bara vår svenska kungafamilj som hade en hektisk dag. Medlemmar ur den brittiska kungafamiljen fick träffa representanter från samväldet och de fick se olika koreografier och nummer som symboliserar just de samvälde de kommer ifrån.


Foto: hellomagazine.co.uk, skärmdumpar från Instagram.com/kensingtonroyal, skärmdumpar från instagram.com/theroyalfamily.

___________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett sammarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Av Lovisa - 14 mars 2018 07:15

I lördags, den 10 mars, var det fem år sedan kungafamiljen förlorade sin kära autie prinsessan Lilian. Lilian var gift med Kungens farbror prins Bertil och de fick 21 underbara år tillsammans. De träffades i London på en middag 1943. Under denna tid fick man som kunglighetet inte gifta sig med en enskild utländsk mans dotter, utan konungens samtycke sedan var även Lilian frånskild vilket var ganska tabubelagt. 

 

År 1947 dog vår nuvarande kungs pappa i en flygolycka.  Och anledningen till att Lilian och Bertil väntade länge med att gifta var att det var en stort mellanrum mellan prins Carl Gustaf (vår nuvarande kung som då var två år) och Gustaf Adolf och det behövdes en myndig tronarvinge ifall något skulle hända. Lilian och Bertil behövde hålla sitt förhållande hemligt.

 

De gifte sig den 7 december 1976 och fick 21 vackra år tillsammans!

 

De bodde tillsammans på Villa Solbacken, där numera prins Carl Philip, prinsessan Sofia och prinsarna Alexander och Gabriel bor!


Foto: kungahuset.se/IBL, aftonbladet.se, 

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Av Lovisa - 13 mars 2018 07:15

Igår var en stor dag för hela kungafamiljen! Vi tar dagen steg för steg!


Kl.11.15 var det dags för konselj för Kungen och kronprinsessan och då fick vi reda på att Madeleine och Chris lilla bebis skulle heta Adrienne Josephine Alice. Namnet Adrienne tycker drottning Silvia väldigt mycket om, Josephine hette Chris mormor och Alice hette Madeleines mormor! Till svt sa Adriennes farmor att hon älskade namnet och att hon var så söt!Visst klingar Adrienne fint med Leonore Nicolas. Adrienne fick även det vackra hertiginnedömet Blekinge. 

 

Under förmiddagen hölls även en vittnesbekräftelse som är en tradition sedan länge. Då fick talman Urban Ahlin, statsminister Stefan Löfvén, riksmarskalk Svante Lindqvist, överhovmästarinna Kirstine von Blixen Finecke  och Sophia Brismar  Wendel träffa lillsessan! 


– Allt har gått bra. Barnet är välskapt och har förvånansvärt mycket mörkt hår, vilket vi naturligtvis tycker är roligt. Det är spännande och det kräver ganska mycket. De här ungdomarna är ganska livliga, säger Kungen under konseljen. 

 

Därefter var det dags för Te Deum vilket är en tacksägelsegudstjänst som ägde rum i slottskyrkan på Stockholmsslott och till allas lycka hade Estelle tagit ledigt från förskolan för att vara med under dagen!

         

 


Alla var på strålande humör och Chris så riktigt stolt ut! Estelle skötte sig som vanligt väldigt bra!

 

Kl.15.00 gjorde kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle och prins Daniel entré på Inre borggården för att Victoria skulle ta emot gratulationer i samband med hennes namnsdag. 

             

Svenskdamtidning frågade prinsessan hur det är att ha fått en ny kusin. Hon svarade: -Det är roligt! Och så sken hon upp som en sol. Hon hjälpte mamma Victoria att ta emot blommor och presenter som allmänheten gett dem! 

 

Vilken dag det var för kungafamiljen! Hektisk, minnesvärd och rolig. Snart åker kronprinsessan till Sydkorea för att närvara vid Paralympics och Madeleine kommer vara mammaledig med lilla Adrienne, just nu har hon inget uppdrag inbokat i skrivande stund. 

 

Foto: kungahuset.se/ Erik Simander/TT, svenskdam.se/ David Sica, kungahuset.se/ Henrik Garlöv, svenskdam.se/ Stella Pictures.

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part. 

Instagram Mail

Instagram: kungahusetbloggplatsen

Mail: kungahuset.bloggplatsen@gmail.con

 

 

 

Header tagen från kungahuset.se/ Jonas Ekströmer.

Det här är Jag!

 

Jag heter Lovisa och jag är en 19-årig tjej som bor i Uppsala! Det är jag som bloggat här sedan juni 2013.

Jag har bl.a varit med i Skavlan Junior, "Grattis kronprinsessan!" och Malou Efter 10.

 

Här kan du läsa det senaste om kungahusen i Europa!

HÄR kan du du fråga

17 besvarade frågor

Kung Carl XVI Gustaf

  Fullständigt namn: Carl Gustaf Folke Hubertus.

Född:30 april 1946

Civilstånd: Gift, Drottning Silvia.

___________________________

Foto: Kungahuset.se/ Alexis Daflos.

Drottning Silvia

   

Fullständigt namn: Silvia Renate Fd: Sommerlath

Föddes: 23 December 1943

Civilstånd: Gift, Kung Carl XVI Gustaf.

___________________________

Foto: Taget från aftonbladet.se

Kronprinsessan Victoria

  Fullständigt namn: Victoria

Ingrid Alice Desireé

Född: 14 juli 1977

Civilstånd: Gift, Prins Daniel

___________________________

Foto: Kungahuset.se/Erika Gerdemark.

Prins Daniel

 

Fullständigt namn: Daniel Olof Westerling Bernadotte.

Föddes: 15 september 1973.

Civilstånd: Gift, Kronprinsessan Victoria. 

___________________________

Foto: Kungahuset.se/ Kate Gabor.

Prinsessan Estelle

 

Fullständigt namn: Estelle Silvia Ewa Mary.

Föddes: 23 februari 2012.

Civilstånd: Ingen än...

______________________

Foto: Kungahuset.se/ Kate Gabor

 

Prins Oscar

 

Fullständigt namn: Oscar Carl Olof

Född: 2 mars 2016

Civilstånd: Ingen än...

______________________

Foto: Kungahuset.se/ Kate Gabor

 

Prins Carl Philip

    Fullständigt namn: Carl Philip Edmund Bertil.

Föddes: 13 maj 1979.

Civilstånd: Gift med Prinsessan Sofia.

 

___________________________

Foto: Kungahuset.se/ Erika Gerdemark.

Prinsessan Sofia

  Fullständigt namn: Sofia Kristina Hellqvist

Föddes: 6 december 1984

Civilstånd: Gift med prins Carl Philip.

______________________

Foto: Kungahuset.se/ Erika Gerdemark.

 

Prins Alexander

  Fullständigt namn: Prins Alexander Erik Hubertus Bertil.

Född: 19 april 2016.

Civilstånd: Ingen än...

_____________________

Foto: Kungahuset.se/ Erika Gerdemark.

Prins Gabriel

  Fullständigt namn: Gabriel Carl Walther.

Född: 31 augusti 2017.

Civilstånd: Ingen än...

______________________

Foto: kungahuset.se/ Erika Gerdemark.

Prins Julian

  

Fullständigt namn: Julian Herbert Folke

Född: 26 mars 2021

Civilstånd: Ingen än...

______________________

Foto: Kungahuset.se/ H.K.H Prins Carl Philip

Prinsessan Madeleine

  Fullständigt namn: Madeleine Thréres Amelie Josephine.

Föddes: 10 juni 1982

Civilstånd: Gift, Chris O`Neill.

______________________

Foto: Kungahuset.se/ Charles Lidborn.

Christopher O`Neill

 

Fullständiga namn: Christopher Paul O`Neill.

Föddes: 27 juni 1974.

Civilstånd: Gift, Prinsessan Madeleine.

___________________________

Foto: Kungahuset.se/ Brigitte Grenfeld.

Prinsessan Leonore

   

Fullständigt namn: Leonore Lilian Maria.

Född: 20 februari 2014.

Civilstånd: Ingen än...

 ________________________

Foto: Kungahuset.se/ Erika Gerdemark. 

 

Prins Nicolas

  Fullständigt namn: Nicolas Paul Gustaf

Född: 15 juni 2015

Civilstånd: Igen än...

__________________________

Foto: Kungahuset.se/ Kate Gabor.

Prinsessan Adrienne

Fullständigt namn: Adrienne Josephine Alice. 

Född: 9 mars 2018.

Civilstånd: Ingen än...

______________________

Foto: skärmdump från instagram.com/princess_madeleine_of_sweden.

 

Gästboken

Sök i bloggen

Tidigare år

Arkiv

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2018 >>>

Ovido - Quiz & Flashcards