kungahuset

Alla inlägg under april 2018

Av Lovisa - 8 april 2018 07:15

Här kommer 7 saker du inte visste om hertiginnan Kate av Cambridge!

  1. En av hennes anfäder är George Washington.
  2. Hon älskar att fotografera och måla och hertiginnan är väldigt duktig!
  3. Prins William fattade tycke för Kate när hon gick modell i en välgörenhetsmodevisning på universitetet St Andrews där de båda studerade. 
  4. Som barn blev hon mobbad på flickskolan hon gick på och mådde därför emellanåt inte så bra. Kanske är det därför hon är så engagerad i barn och ungdomars mentala hälsa i organisationen #headstogether  
  5. Hon älskar serien Downton Abbey där bland annat skådespelerskan Maggie Smith medverkar!
  6. När hon gifte sig med prins William var hon den första kungliga bruden i Storbritannien med en universitetsexamen.
  7. 2011 gifte hon sig med prins William, då var hon 29 år och den äldsta kungliga bruden någonsin. 

Foto: hellogiggles.com.

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje  part.


Av Lovisa - 7 april 2018 07:15

Som kunglighet vill man minimera risken att bli sjuk då kalendrarna är fullbokade långt fram i tiden. Det finns speciella maträtter som kungligheterna äter och som de skulle tacka nej till om de skulle bli bjudna, just för risken att bli matförgiftad eller liknande.

 

  1. De får inte äta skaldjur. De ska helst inte äta skaldjur för att risken för matförgiftning är för stor. Det sägs dock att prins Charles är ett fan av skaldjur och njuter av hummer, krabba, räkor osv då och då.
  2. Inget kranvatten. Att dricka kranvatten utomlands försöker kungligheterna undvika för att inte bli sjuka. Detta gäller främst under besök i U-länder som exempelvis Indien, Bangladesh och delar av Afrika där vattnet kan innehålla bakterier. 
  3. Äta hälsosamt. Som kunglighet blir det ganska ofta stora middagar och då gäller det att försöka äta hälsosamt för att kunna leva längre. De föredrar att äta ekologisk och närodlad mat. Självklart gäller inte detta bara kungligheterna utan även alla människor på jorden. Att vara mer aktiv och äta hälsosammare jobbar ju kronprinsessparet med i sin organisation "Generation Pep".
  4. Chokladmousse. Drottning Elizabeth älskar choklad och inte minst chokladmousse! Så om du någon gång får chansen att bjuda hem Drottningen av England, bjud henne på chokladmousse! Kanske toppad med färsk mango som hon också älskar. Det sägs att hon vet exakt hur många mangos som förvaras i den kungliga kylen på Buckingham Palace.

Foto: foreignstudents.com.

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Av Lovisa - 6 april 2018 07:15

Många tror att leva som kungligheter är en dans på rosor. Det skulle jag nog inte påstå för dessa regler kan nog sätta lite käppar i hjulet emellanåt.

  1. Inget monopol. Det är strikt förbjudet i den brittiska kungafamiljen att spela monopol då det skapar många och stora argumentationer om pengar.
  2. Inte avslöja könet. Som kunglighete vill man hålla på avslöjandet om både vilket datum bebsien är beräknat och vilket kön bebisen har. Det beror på att man vill hålla delar av graviditeten privat, vilket är förståligt. 
  3. Hur man bör sitta. Att under en middag eller fotografering sitta med benen i kors är förbjudet. Benen ska var ihop och snett lutandes. En historisk bild, Kate och William framför Taj Mahal.
  4. Måste alltid ha en svartklädsel med sig. I fall ett oväntat dödsbesked av någon i kungafamiljen är det en svartklädsel som gäller. När medlemmar ur kungafamiljen reser utomlands på statsbesök måste de ha med sig något svart för att visa sitt sörjande.
  5. Inga autografer. Den brittiska kungafamiljen är omåttligt populära, därför vill många be dem om deras autografer. Men de får inte skriva några, det är en regel och tradition sedan länge. 
  6. Hur man går in. När den brittiska kungafamiljen går i exempelvis kyrkan under en gudstjänst till exempel är det en speciell ordning de måste gå i. De måste gå in sist av alla, Drottning Elizabeth och prins Philip först, sedan Charles och Camilla, därefter William och Kate och sist Harry och Meghan.  

Foto: Fashionista.com.

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Av Lovisa - 5 april 2018 07:15

I juli börjar inspelningen av den tredje säsongen av den omåttligt populära serien The Crown. Varje säsong utspelas under ett decennium och den tredje säsongen kommer utspelas under 1970-talet. Det vi vet just nu är att säsong tre kommer ha premiär på Netflix i december 2018, men det beror på hur lång tid inspelningen tar. 

 

Olivia Colman (till vänster) spelar Drottning Elizabeth i säsong och Claire Foy gjorde ett enastående jobb med att gestalta Drottningen. 


Matt Phillips spelade prins Philip under säsong ett och två. Vi vet fortfarande inte vilka som spelar till exempel prins Philip, drottningmodern och prinsessan Margret. Det är många skådespelare som ska hittas och castingen är långt ifrån klar.


Båda säsongerna av The Crown går att se på Netflix och det finns flera intervjuer med skådespelarna på YouTube, som HÄR och HÄR.


Foto: Harpersbazaar.com.

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Av Lovisa - 4 april 2018 07:15

Det finns många olika serier, podcast (radioprogram man kan lyssna på när man vill) och serier med kungligheter! Nu tänkte jag tipsa om några man kan se och lyssna på när man har lite tid över och vill lära sig mer om det kungliga livet.


 

En dokumentärserie på sex avsnitt där man får följa den brittiska kungafamiljen från Edward VII:s abdikation till efter prinsessans Dianas tragiska död. Finns att se på Netflix.  

En spelfilm på två säsonger om Drottning Elizabeths liv. Första säsongen följde henne under 40-talet, andra säsongen följde henne under 50-talet osv. Claire Foy spelar Drottning Elizabeth i de två första säsongerna, i säsong tre och fyra kommer skådespelerskan Olivia Colman gestalta Drottningen. Finns att se på Netflix.  

I den här dokumentären från 2017 får vi se arkivbilder och privat videoinspelningar från prinsessan Dianas liv. Hon berättar om sin mycket olyckliga barndom och om pressen från den brittiska median. Finns att se på Netflix.  

Dokumentärserie från 2017. Där får vi följa berättelsen om prinsessan Diana från att hon blev tillsammans med Storbritanniens framtida kung till skilsmässan och hennes tragiska bortgång som skakade och chockade hela världen. Finns att se på Netflix.

Prinsessan Dianas bror Charles Spencer visar oss runt på Althorp House, herrgården som tillhört släkten Spencer i över 500 år.  Dokumentären är från år 2013 och finns att se på Netflix.  

Prins Harrys blivande maka Meghan Markle spelar den ambitiösa och självsäkra Rache Zane i tv-serien Suits. Seriens följer en advokatbyrå på Manhattan i New York. Finnas att se på Netflix.  


En podcast om hur Kungen och tyskan Silvia Sommerlath träffades på OS i Munchen 1972 till förlovningen mellan kronprinsessan Victoria och PT:n Daniel Westling. Producerad av P3 i serien P3 dokumentär. Tryck på länken för att lyssna på avsnittet: Från "Klick!" till "Ja, ja, ja!" 13 juni 2010 kl 20:00 - P3 Dokumentär | Sveriges Radio .


Foto: skärmdumpar från Netflix, skärmdump från podcaster-appen.

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Av Lovisa - 3 april 2018 07:15


 Kronprinsessan Elizabeth fyller 17 år i oktober och nu flyttar hon hemifrån. Hon ska nämligen flytta till Storbritannien för att gå på UWC Atlantic College i Wales. Där ska hon gå ”Internationale Baccalauréat” fram till år 2020 då hon tar sin examen. 

 

Kronprinsessan Elizabeth pratar engelska, franska och tyska flytande och på fritiden spelar hon piano och dansar balett.  

Vi får önska henne ett stort lycka till nu när hon ska börja sitt nya liv, på en ny skola, med nya vänner och i ett helt nytt land!


Foto: Pinterest.com

____________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Av Lovisa - 2 april 2018 07:15

I slutet av mars lanserade Synsam en ny glasögonkollektion i sammarbete med designerduon Bernadotte&Kylberg som består av prins Carl Philip och Oscar Kylberg. Det är nya, snygga och moderna glasögon som man nu kan köpa.


I en intervju med tidningen Elle  i samband med att kollektionen släpptes sa prins Carl Philip: – Våra ledord är ”change through design”, vi vill åt den där förändringen, förflyttningen och göra skillnad.

 

 

-De är klassiska, men vi har även jobbat mycket med formen för att få en stark identitet i kollektionen. Att jobba med färgerna var också intressant, till exempel är en båge är väldigt rosa och en är väldigt blå, men när de bärs nära ansiktet, så får de en naturlig ton mot ansiktet, sa prinsen i samma intervju med Elle.

 

Designerduon är både arbetskompisar och nära vänner. Oscar är fadder till prins Gabriel och det umgås ofta privat! Prins Carl Philip tycker mycket om att jaga och vara ute i naturen, det intresset delar han med Oscar då de ibland jagar tillsammans.

 

Läs hela intervjun med prins Carl Philip och Oscar Kylberg av tidningen Elle HÄR.

 

Foto: synsam.se.

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Av Lovisa - 1 april 2018 07:15

Imorgon inleds påsklovet för det flesta och då kan man ju passa på att göra lite kungliga aktiviteter. Allt nedan startade den 30 mars och håller på fram tills den 8 april.


Drottningholm: 

På Drottningholm kan man få familjevisningar, spännande tematiska bildjakter, pop up-visnigar för barn som är 7 minuter långa och slottsvisningar för de vuxna!

Självklart är det ju bara underbart att gå runt på vackra Lovön, man kan ju kolla om flaggan är hissad (det betyder att kungaparet är hemma!)

Få mer information HÄR.


Kungliga slottet:

Här kan barnen i familjen leta efter guldäggen som den busiga prins Gustav gömt i det stora salarna. Äggjakten är öppen mellan 10.00-16.00 fram tills på söndag. Under lördagen och söndagen kan du gå på familjevisning på borgen Tre kronor kl.10.30

Få mer information HÄR.


Riddarholmkyrkan:

Här kan du få en familjevisning hela veckan kl.13.30 i kungafamiljens begravningskyrka. Under visningen kommer du få lära dig mycket om kyrkans långa sjuhundråriga historia. Hela kyrkan är öppen mellan kl.10.o0-16.00

Få mer information HÄR.


Ulriksdalsslott: 

Vad mer hör påsken till än blommor! På Ulriksdalsslott kan du få många olika vackra blommor i slottets Orangeri. Utställningen finns hela veckan och dörrarna öppnas kl.11 och stängs kl.16

Få mer information HÄR.


Gripholmsslott:

Strax söder om Mariefred ligger Gripsholmsslott och där kan hela familjen promenera själva i lugn och ro i den medeltida borgen. Här kan de mindre påskpyssla och om man vill gå på familjevisningar kl.12 och kl.13

Få mer information HÄR.


Strömsholmsslott: 

I det vackra slottet i närheten av Västerås vid namn Strömsholmsslott kan du får visningar med fokus på konst och kultur. Under fredagen, den 6 april, kan du gå på en temavisning som heter "1600-talets symbolvärld" kl.11.00, 12.00 och 13.00

Få mer information HÄR.


Källa: kungahuset.se.

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Instagram Mail

Instagram: kungahusetbloggplatsen

Mail: kungahuset.bloggplatsen@gmail.con

 

 

 

Header tagen från kungahuset.se/ Jonas Ekströmer.

Det här är Jag!

 

Jag heter Lovisa och jag är en 19-årig tjej som bor i Uppsala! Det är jag som bloggat här sedan juni 2013.

Jag har bl.a varit med i Skavlan Junior, "Grattis kronprinsessan!" och Malou Efter 10.

 

Här kan du läsa det senaste om kungahusen i Europa!

HÄR kan du du fråga

17 besvarade frågor

Kung Carl XVI Gustaf

  Fullständigt namn: Carl Gustaf Folke Hubertus.

Född:30 april 1946

Civilstånd: Gift, Drottning Silvia.

___________________________

Foto: Kungahuset.se/ Alexis Daflos.

Drottning Silvia

   

Fullständigt namn: Silvia Renate Fd: Sommerlath

Föddes: 23 December 1943

Civilstånd: Gift, Kung Carl XVI Gustaf.

___________________________

Foto: Taget från aftonbladet.se

Kronprinsessan Victoria

  Fullständigt namn: Victoria

Ingrid Alice Desireé

Född: 14 juli 1977

Civilstånd: Gift, Prins Daniel

___________________________

Foto: Kungahuset.se/Erika Gerdemark.

Prins Daniel

 

Fullständigt namn: Daniel Olof Westerling Bernadotte.

Föddes: 15 september 1973.

Civilstånd: Gift, Kronprinsessan Victoria. 

___________________________

Foto: Kungahuset.se/ Kate Gabor.

Prinsessan Estelle

 

Fullständigt namn: Estelle Silvia Ewa Mary.

Föddes: 23 februari 2012.

Civilstånd: Ingen än...

______________________

Foto: Kungahuset.se/ Kate Gabor

 

Prins Oscar

 

Fullständigt namn: Oscar Carl Olof

Född: 2 mars 2016

Civilstånd: Ingen än...

______________________

Foto: Kungahuset.se/ Kate Gabor

 

Prins Carl Philip

    Fullständigt namn: Carl Philip Edmund Bertil.

Föddes: 13 maj 1979.

Civilstånd: Gift med Prinsessan Sofia.

 

___________________________

Foto: Kungahuset.se/ Erika Gerdemark.

Prinsessan Sofia

  Fullständigt namn: Sofia Kristina Hellqvist

Föddes: 6 december 1984

Civilstånd: Gift med prins Carl Philip.

______________________

Foto: Kungahuset.se/ Erika Gerdemark.

 

Prins Alexander

  Fullständigt namn: Prins Alexander Erik Hubertus Bertil.

Född: 19 april 2016.

Civilstånd: Ingen än...

_____________________

Foto: Kungahuset.se/ Erika Gerdemark.

Prins Gabriel

  Fullständigt namn: Gabriel Carl Walther.

Född: 31 augusti 2017.

Civilstånd: Ingen än...

______________________

Foto: kungahuset.se/ Erika Gerdemark.

Prins Julian

  

Fullständigt namn: Julian Herbert Folke

Född: 26 mars 2021

Civilstånd: Ingen än...

______________________

Foto: Kungahuset.se/ H.K.H Prins Carl Philip

Prinsessan Madeleine

  Fullständigt namn: Madeleine Thréres Amelie Josephine.

Föddes: 10 juni 1982

Civilstånd: Gift, Chris O`Neill.

______________________

Foto: Kungahuset.se/ Charles Lidborn.

Christopher O`Neill

 

Fullständiga namn: Christopher Paul O`Neill.

Föddes: 27 juni 1974.

Civilstånd: Gift, Prinsessan Madeleine.

___________________________

Foto: Kungahuset.se/ Brigitte Grenfeld.

Prinsessan Leonore

   

Fullständigt namn: Leonore Lilian Maria.

Född: 20 februari 2014.

Civilstånd: Ingen än...

 ________________________

Foto: Kungahuset.se/ Erika Gerdemark. 

 

Prins Nicolas

  Fullständigt namn: Nicolas Paul Gustaf

Född: 15 juni 2015

Civilstånd: Igen än...

__________________________

Foto: Kungahuset.se/ Kate Gabor.

Prinsessan Adrienne

Fullständigt namn: Adrienne Josephine Alice. 

Född: 9 mars 2018.

Civilstånd: Ingen än...

______________________

Foto: skärmdump från instagram.com/princess_madeleine_of_sweden.

 

Gästboken

Sök i bloggen

Tidigare år

Arkiv

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2018 >>>

Skapa flashcards