kungahuset

Alla inlägg under juli 2018

Av Lovisa - 15 juli 2018 07:15

Igår firade vi kronprinsessan Victorias 41 års dag traditionsenligt på Solliden slott och Borgholmens IP på kungafamiljens 

sommarparadis Öland!

        

 -Varje år blir jag väldigt förvånad över att så många väljer att komma hit. Det värmer i hjärtat. Jag sätter stort värde på det, sa kronprinsessam med värme i rösten innan hon började ta emot gratulationerna från allmänheten som tagit sig till Solliden.            

Under firandet på Solliden fick vi även se en skymt av Estelle och Oscars nya nanny, Phillipa från Australien. När Estelle var ungefär två år anställde kronprinsessparet Katie Millington även hon från Australien för att göra Estelle tvåspråkig tidig och det verkar som att de gör samma sak med Oscar.

      

Prinsessan Estelle och prins Oscar i sina outfits de hade under prinsessan Adriennes dop. Estelle närvarade inte under dopceremonin för att hon kände sig illamående men när hon anlände till Drottningholm innan dopet skymtade vi klänningen genom bilen.                    

 Kronprinsessan har en exakt likadan klänning som prinsessan Sofia hade på sig under konserten, kan det vara så att hon fick låna den av födelsedagsbarnet! Klänningen kommer från & other stories. 

I år fick längdskidåkerskan Stina Nilsson ta emot årets Victoriastipendium!

 

Stort grattis i efterskott kronprinsessan Victoria! Nu hoppas jag att du njuter av lite ledighet för att det är du värd!


Foto: kungahuset.se/ Linda Broström, expressen.se/ Johan Valkonen/Stella Pictures, expressen.se/ Mikael Fritzon/TT Nyhetsbyrån, svenskdam.se, expressen.se/ Erik Simander/TT Nyhetsbyrån, SVT1, kungahuset.se/ Karin Törnblad/IBL, 

____________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.


ANNONS
Av Lovisa - 14 juli 2018 07:15

Stort grattis på födelsedagen kronprinsessan Victoria! Kronprinsessan föddes på Karolinska sjukhuset i Solna 1977. Dopet ägde rum den 27 september samma år i Slottskyrkan och då fick hon namnen Victoria Ingrid Alice Désirée. 1993 börjaden hon gymnasiet på Enskilda gymnasiet där hon gick natur- och samhällsvetenskapliga programmet. Hon tog studenten 1996. Tre viktiga milstolpar i hennes liv var bröllopet 19 juni 2010 då hon äntligen fick sin prins Daniel Westling, 23 februari 2012 då hon blev mamma till prinsessan Estelle och 2 mars 2016 när hon fick lille prins Oscar.

         


Stort grattis på födelsedagen kronprinsessan Victoira!


Foto: amelia.se, kungahuset.se/ Gunnar Ask/TT, kungahuset.se/ Alexis Daflos, kungahuset.se/ Erika Gerdemark, hellomagazine.com. 

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

ANNONS
Av Lovisa - 13 juli 2018 07:15

I måndags publicerade prinsessan Madeleine en ny jättefin bild på henne själv och lilla söta Adrienne som blev fyra månader den 9 juni. Bilden nedan la hon upp på sitt instagramkonto där hon med jämna mellanrum lägger upp bilder på allt möjligt. Kontot startade hon i samband med att prinsessan Adrienne föddes den 9 mars och den första bilden var på alla syskonen tillsammans.

 

Till bilden skrev hon: För fyra månader sedan föddes den här lilla ängeln! Vi är så tacksamma för henne.

 

Foto: skärmdump från instagram.com/princess_madeleine_of_sweden.

 __________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Av Lovisa - 12 juli 2018 07:15

Den 9 juli döptes prins Louis i St James's Chapel i centrala London. Han gjorde entré i mamma Catherines varma famn tillsammans med pappa William och syskonen George och Charlotte. Drottning Elizabeth och prins Phillip närvarade inte för att Drottningen behövde förbereda sig inför mötet med Donald Trump i tisdags och prins Phillip är pensionär och orkar inte. 

   

Både George och Charlotte hade på sig samma kläder som de bar under Trooping the Colour i juni i år.

 

Hertiginnan av Cambridge hade på sig en klänning av favoritdesignern Alexander McQueen och coiffen kommer från Alice Taylor.      

Hertiginnan Meghan av Sussex såg verkligen strålande ut! Med en olivgrönklänning från Ralph Lauren och matchade klackar såg hon verkligen redo ut för sitt första kungliga dop innan hon blev hertiginna.

       

Stolta morföräldrar och bakom dem stolt moster Philipa och morbror James som även dem väntar tillökning.


Foto: harpersbazaar.com, eonline.com, hellomagazine.com/ PA, vanityfair.com, people.com, express.co.uk

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Av Lovisa - 11 juli 2018 07:15

Drottning Elizabeth ställer sällan in uppdrag och det ska mycket till för att hon ska göra det. Den 28 juni skulle hon närvara vid en gudstjänst i St Paul’s Cathedral i London men ställde in i sista sekund.

 

Det brittiska hovet på Buckingham Palace där hon blivit förkyld vilket resulterade i att hon inte orkade arbete, vilket är förståeligt. Som tur var hade hon inte behövt tillkalla någon läkare. Nu hoppas iallafall jag att hon njuter av lite sommarledighet, kanske på hennes sommarslott Sandringham nordväst om Norwich.

 

Foto: alux.com

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

 

Av Lovisa - 10 juli 2018 07:15

Varje år i juli delar Kungen ut priset Årets Ölänning till en ölänning och i år fick kronprinsessan ta emot priset! Motiveringen löd: ”Årets pristagare har under hela sitt liv i ord och handling uttryckt sin kärlek till Öland, en plats där hon känner sig som hemma. Hennes jordnära engagemang för landskapet och människorna bidrar starkt till öns utveckling och attraktionskraft. Med sin närvaro och lyskraft skapar hon intresse och uppmärksamhet för Öland såväl nationellt som internationellt. Hennes födelsedag 14 juli firas sedan länge som Ölands egen nationaldag.”

   


Priset delas ut till en person som på något sett uppmärksammat landskapet som lockar människor till Öland och i år fick alltså kronprinsessan priset! Hon har varit där varje sommar sedan hon var bebis.


Foto: kungahuset.se/ Jonas Ekströmer/TT.

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.


Av Lovisa - 9 juli 2018 07:15

Det har spekulerats mycket över vilka som kommer ersätta Claire Foy, Matt Smith och Vanessa Kirby i den populära Netflix Serien the crown. För den som aldrig hört talas om serien handlar varje säsong om en decennium av drottning Elizabeths liv. Claire Foy spelade drottningen, Vanessa Kirby spelade Elizabeths syster Margrethe och Matt Smith gestaltar prins Philip i säsong 1 och 2. I december har den tredje säsongen premiär som kommer utspela sig under 1964-1976.

Bildresultat för the crown netflix

För några månader sedan avslöjades det att skådespelerskan Olivia Colman fått det ärofyllda uppdraget att få gestalta Drottning Elizabeth. Enligt People har regissören för the crown bekräftat att Diana Spencer och Camilla Parker Bowles kommer göra entré i slutet av säsongen

Helena Bonham Carter kommer gestalta prinsessan Margrethe och prins Phillip kommer spelas av Tobias Menzies.Bildresultat för helena bonham carter

Bildresultat för tobias menzies

Inspelningen av säsong 3 är i full gång och kommer som sagt ha premiär i december.

 

Foto: IMDB.com, variety.com, telegraph.co.uk, foxlife.it

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

 

Av Lovisa - 8 juli 2018 07:15

Innan hertiginnan Meghan blev tillsammans med prins Harry ställde hon med jämna mellanrum upp i intervjuer och snabba frågor av olika tidningar. Jag har samlat ihop lite information om vad hon själv sagt och det här är resultatet! 16 saker du kanske inte visste om hertiginnan Meghan av Sussex.  

 1. Hon kan inte leva utan sitt pass. Hon älskar att resa och gärna till Jamaica!
 2. Hennes första namn är faktiskt Rachel (precis som hennes karaktär i tv-serien Suits) och hennes mellannamn är Meghan.
 3. Som liten älskade hon 1960-tals serien Lucy.
 4. Den första rollen hon provspelade för var "Snygg tjej nummer 1" i filmen "A lot like love" med Ashton Kutcher från 2005 och hon fick rollen. Ett liten roll men en start på hennes framgångsrika karriär!
 5. Den film hon skulle vilja medverka i är är Splendor in the grass (feber i blodet) som hade premiär 1961.
 6. Om Meghan skulle få vara en djur för en dag skulle hon vilja vara hennes hund Bogart. "Bästa livet någonsin" säger hon!
 7. När det är dags för en mysig hemmakväll med maken Harry tycker de om att göra en kyckling i ugn eller göra/beställa pizza. Hennes favorit pizzatopping är chilipeppar.
 8. Meghans favorit spelapp är HeadsUp (se en video HÄR om hur spelet fungerar).
 9. En bok som påverkat henne är The Sound and the Fury (Stormen och vreden).
 10. En bok som Meghan och Harry kommer dela med sina framtida barn är The givin tree av Shel Silverstein.
 11. Om hennes liv skulle skrivas som barnbok skulle titeln vara "De fantastiska äventyren för fräkniga Meg".
 12. Ifall Meghan var en superhjälte skulle hennes superkraft vara teleportera sig själv.
 13. En person död eller levande hon skulle vilja ta en drink och prata med den amerikanska kocken Anthony Bourdain (1956-2018).
 14. När hon vill ta det lugnt framför TV gillar hon att titta på The real Housewives of Beverlyhills.
 15. En låt som garanterat får henne att dans är Murder On The Dancefloor med Sophie Ellis-Bextor, kan den ha spelats på Meghan och Harrys bröllop den 19 maj?
 16. Det hon är mest stolt över är att hon är FN ambassadör för kvinnors rösträtt.

Foto: royalcentral.co.uk

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Instagram Mail

Instagram: kungahusetbloggplatsen

Mail: kungahuset.bloggplatsen@gmail.con

 

 

 

Header tagen från kungahuset.se/ Jonas Ekströmer.

Det här är Jag!

 

Jag heter Lovisa och jag är en 17-årig tjej som bor i Uppsala! Det är jag som bloggat här sedan juni 2013.

Jag har bl.a varit med i Skavlan Junior, "Grattis kronprinsessan!" och Malou Efter 10.

 

Här kan du läsa det senaste om kungahusen i Europa!

HÄR kan du du fråga

17 besvarade frågor

Kung Carl XVI Gustaf

  Fullständigt namn: Carl Gustaf Folke Hubertus.

Född:30 april 1946

Civilstånd: Gift, Drottning Silvia.

___________________________

Foto: Kungahuset.se/ Alexis Daflos.

Drottning Silvia

   

Fullständigt namn: Silvia Renate Fd: Sommerlath

Föddes: 23 December 1943

Civilstånd: Gift, Kung Carl XVI Gustaf.

___________________________

Foto: Taget från aftonbladet.se

Kronprinsessan Victoria

  Fullständigt namn: Victoria

Ingrid Alice Desireé

Född: 14 juli 1977

Civilstånd: Gift, Prins Daniel

___________________________

Foto: Kungahuset.se/Erika Gerdemark.

Prins Daniel

 

Fullständigt namn: Daniel Olof Westerling Bernadotte.

Föddes: 15 september 1973.

Civilstånd: Gift, Kronprinsessan Victoria. 

___________________________

Foto: Kungahuset.se/ Kate Gabor.

Prinsessan Estelle

 

Fullständigt namn: Estelle Silvia Ewa Mary.

Föddes: 23 februari 2012.

Civilstånd: Ingen än...

_________________________

Foto: Kungahuset.se/ Erika Gerdemark.

 

Prins Oscar

 

Fullständigt namn: Oscar Carl Olof

Född: 2 mars 2016

Civilstånd: Ingen än...

______________________

Foto: Kungahuset.se/ Sara Friberg

 

Prins Carl Philip

    Fullständigt namn: Carl Philip Edmund Bertil.

Föddes: 13 maj 1979.

Civilstånd: Gift med Prinsessan Sofia.

 

___________________________

Foto: Kungahuset.se/ Erika Gerdemark.

Prinsessan Sofia

  Fullständigt namn: Sofia Kristina Hellqvist

Föddes: 6 december 1984

Civilstånd: Gift med prins Carl Philip.

______________________

Foto: Kungahuset.se/ Erika Gerdemark.

 

Prins Alexander

  Fullständigt namn: Prins Alexander Erik Hubertus Bertil.

Född: 19 april 2016.

Civilstånd: Ingen än...

_____________________

Foto: Kungahuset.se/ Erika Gerdemark.

Prins Gabriel

  Fullständigt namn: Gabriel Carl Walther.

Född: 31 augusti 2017.

Civilstånd: Ingen än...

______________________

Foto: kungahuset.se/ Erika Gerdemark.

Prinsessan Madeleine

  Fullständigt namn: Madeleine Thréres Amelie Josephine.

Föddes: 10 juni 1982

Civilstånd: Gift, Chris O`Neill.

______________________

Foto: Kungahuset.se/ Charles Lidborn.

Christopher O`Neill

 

Fullständiga namn: Christopher Paul O`Neill.

Föddes: 27 juni 1974.

Civilstånd: Gift, Prinsessan Madeleine.

___________________________

Foto: Kungahuset.se/ Brigitte Grenfeld.

Prinsessan Leonore

   

Fullständigt namn: Leonore Lilian Maria.

Född: 20 februari 2014.

Civilstånd: Ingen än...

 ________________________

Foto: Kungahuset.se/ Erika Gerdemark. 

 

Prins Nicolas

  Fullständigt namn: Nicolas Paul Gustaf

Född: 15 juni 2015

Civilstånd: Igen än...

__________________________

Foto: Kungahuset.se/ Kate Gabor.

Prinsessan Adrienne

Fullständigt namn: Adrienne Josephine Alice. 

Född: 9 mars 2018.

Civilstånd: Ingen än...

______________________

Foto: skärmdump från instagram.com/princess_madeleine_of_sweden.

 

Gästboken

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ kungahuset med Blogkeen
Följ kungahuset med Bloglovin'

Tidigare år

Arkiv

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2018 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se