kungahuset

Alla inlägg under juli 2018

Av Lovisa - 7 juli 2018 07:15

I början av juni meddelade Kungen att de utnämnt nya hovsångare. Sopranen Malin Byström, mezzosopranen Katarina Karnéus och tenoren Daniel Johansson.


Malin Byström är utbildad vid Stockholms Operahögskola. 2016 tilldelades hon Litteris et Artibus och i år utsågs hon till årets sångerska vid Opera Awards 2018. 

 

Katarina Karnéus utbildade i London vid Trinity College of Music samt vid National Opera Studio. Hon tilldelades Litteris et Artibus 2015 och har sedan 2012 jobbat mestadels på Göteborgs operan. 

 

Tenoren Daniel Johansson är precis som Malin Byström utbildad vi Operahögskolan i Stockholm. År 2012 debuterade han i "Trollflöjten" som Tamino.

 

Foto: hd.se, opera-stuttgart.com, smp.se.

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

ANNONS
Av Lovisa - 6 juli 2018 07:15

Fotbolls VM i Ryssland är i full gång och imorgon spelar Sverige kvartsfinal mot England. England vann efter en straffläggning mot Colombia och efter segern skickade prins William en hälsning till det engelska fotbollslandslaget.

 

På bilden spelar prins William fotboll med barn i London 2017!

 

Hälsningen till laget var: “Jag kunde inte ha varit stoltare över England – en seger efter en straffläggning! Ni förtjänar verkligen er plats i kvartsfinalen och ni ska veta att hela landet står bakom er på lördag! Kom igen England! W”, skrev prins William på twitter.

 

Foto: popsugar.com.

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

 

ANNONS
Av Lovisa - 5 juli 2018 07:15

Den 19 juni fick prinsessan Anne av Storbritannien ett nytt litet barnbarn. Dottern Zara Phillips och maken Mike Tindall välkomnade en efterlängtad dotter till världen. Under förra veckan avslöjades namnet för den nykläckta bebisen och hon kommer hete Lena Elizabeth.

 

Elizabeth är en hyllning till Zaras mormor Drottning Elizabeth men hur kom paret fram till namnet Lena. Det är helt enkelt ett namn som paret tycker om har parets talesperson sagt. Baby Lena har en storasyster som är fyra år och heter Mia och det sägs att just fyra år är en bra åldersskillnad mellan syskonen. I England är namnet Lena relativt ovanligt men lite vanligare i Wales.


Foto: hellomagazine.com.

____________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Av Lovisa - 4 juli 2018 07:15

I slutet av juni gick prins Nikolai av Danmark (prins Joachim och grevinnan Alexandra av Fredriksborgs son) för första gången som modell för modehuset Dior. Via Diors instastory på instagram delade han med sig av sin dag exempelvis vad han åt till frukost innan modevisningen. Under modeshowen hade han blivit stylad i en låg backslick, det stora svarta lockarna hade fått en väldigt vuxen frisyr. 

– Hej, jag är prins Nikolai av Danmark. Det här är första gången som jag är med på en Dior-show i Paris. Jag ser verkligen fram emot det så häng på! säger han glatt i klippet.   

 

Han börjar dagen med frukost i hans hotellrum i Paris bestående av lax, avokado och en fruktsallad.

 

Innan showen och repetition var det dags får hår, smink och naglar att fixas. Efter det var han nästinitill oigenkännerlig.    

I ett videoklipp säger han att med modellandet kommer det mycket väntan.     

I publiken satt bland annat musikalartisten Darren Criss som är känd från serien Glee, Kate Moss, Naomi Campbell, modellen Winnie Harlow och många fler.   

 

Om du har instagram kan du följa hela hans dag HÄR. Därefter var det dags att åka hem till Danmark för att ta studenten, en dag som du kan läsa mer om genom att skrolla ner.

 

Foto: skärmdump från instagram.com/dior.

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Av Lovisa - 3 juli 2018 07:15

Under ett uppdrag i London förra året berättade prinsessan Madeleine den roliga nyheten att hon skriver på en barnbok. Prinsessan har under den senaste tiden varit upptagen med att lära känna lilla Adrienne och då finns det såklart inte så mycket tid eftersom all sin vakna tid vill man spendera med sina barn. Men när kommer boken egentligen?

 


– Prinsessan har fått ett barn till och mycket fokus har lagts på familjelivet. Men under denna tid har hon kontinuerligt jobbat med projektet och det är långt framskridet. Vi kan snart berätta fler detaljer, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svenskdam tidning.Vi får låta framtiden utvisa när barnboken kommer. Till svenskdamtiding avslöjade Thorgren att tanken är att boken ska vara skriver på båden svenska och engelska.


Foto: kungahuset.se/ Erika Gerdemark.
__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Av Lovisa - 2 juli 2018 07:15

Förra veckan kunde prins Joachims och grevinnan Alexandra av Fredriksborgs son prins Nikolai titulera sig som student! Han är nu färdig med gymnasiet och nu väntar nya utmaningar och möjligheter. Studenten fick betyg 10 i examensbetyg och skrevs traditionsenligt i studentmössan tillsammans med hälsningar från familjen. Joachim hade skrivit: Grattis min son, undertecknat Far. Alexandra skrev: Stort grattis Niko! Mommy. Lillebror Felix, 15 som tar studenten om 3 år skrev Lycka till!

       

Efter ett långt och skönt sommarlov som väntar kommer han påbörja sen utbildning som revervofficer. Om han vill tjäna lite extra pengar har han en modellkarriär som gått spikrakt upp! Senast moddelade han för det gigantiska klädmärket Dior (som bland annat designade drottning Silvias vackra och tidlösa bruklänning!).

 


Stort grattis till studenten prins Nikolai!


Foto: skärmdump från instagram.com/detdanskekongehus/ H.K.H Prins Joachim och Kongehuset, facebook.com/H.H Prins Felix, skärmdump från instagram.com/Dior.

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Av Lovisa - 1 juli 2018 07:15

Om bara 14 dagar kommer kronprinsessans födelsedag ännu en gång firas på vackra Öland. Förra året var det lite speciellt eftersom hon fyllde 40 år och firandet därmed delades upp i två dagar. Den 14 juli började födelsedagen med en gudstjänst i Slottskyrkan i Stockholm, därefter en kortege och sedan bar det av med en flyg till Öland för konserten på Borgholms IP. Den 15 juli fick hon traditionsenligt ta emot gratulationer från allmänheten utanför Sollidens slott.


I år inleds firandet runt kl.14:00 på Solliden där kronprinsessan Victoria ska få ta emot gratulationer av allmänheten tillsammans med Kungen (som alltid sätter igång födelsedagssången), drottningen, prins Daniel och barnen Estelle och Oscar.

 

Firandet fortsätter kl.18:30 på Borgholms IP där den traditionsenliga konserten ska hålla till. I år får längdskidåkerskan Stina Nilsson Victoriastipendiet. Hon får priset för att honär en av de främsta svenska atleterna inom längdskidåkning. Hon har de senaste åren ideligen visat sin talang och förmåga både i nationella samt internationella tävlingar. Det gångna året har Stina uppvisat enastående prestationer vilka ytterligare intygar hennes plats inom världseliten. Under OS i Pyeongchang 2018 tog Stina sitt första OS-guld i damernas sprint, bidrog till två svenska OS-silver i stafett och sprintstafett samt avslutade de olympiska spelen med ett brons i 30 km klassiskt.”

 

De artister som kommer uppträda är Peter Jöback, Alexander Ryback, Jessica Andersson, John Lundvik, Emmi Christensson, Nova Miller och Kalle Moraeus som även är konfrencier tillsammans med kapellmästare Johan Landqvist.


Den 5 juli kommer en liten tidigare födelsedagspresent till kronprinsessan (om man nu kan kalla det för det). Hon kommer nämligen att få ta emot utmärkelsen Årets Ölänning den 5 juli som delas ut på Solliden. Motiveringen är som följer: "Årets pristagare har under hela sitt liv i ord och handling uttryckt sin kärlek till Öland, en plats där hon känner sig hemma. Hennes jordnära engagemang för landskapet och människorna bidrar starkt till öns utveckling och attraktionskraft. Med sin närvaro och lyskraft skapar hon intresse och uppmärksamhet för Öland såväl nationellt som internationellt. Hennes födelsedag 14 juli firas sedan länge som Ölands egen nationaldag."

Grattis till utmärkelsen Victoria!


Foto: victoriadagen.se/ Per Jahnke.

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Instagram Mail

Instagram: kungahusetbloggplatsen

Mail: kungahuset.bloggplatsen@gmail.con

 

 

 

Header tagen från kungahuset.se/ Jonas Ekströmer.

Det här är Jag!

 

Jag heter Lovisa och jag är en 17-årig tjej som bor i Uppsala! Det är jag som bloggat här sedan juni 2013.

Jag har bl.a varit med i Skavlan Junior, "Grattis kronprinsessan!" och Malou Efter 10.

 

Här kan du läsa det senaste om kungahusen i Europa!

HÄR kan du du fråga

17 besvarade frågor

Kung Carl XVI Gustaf

  Fullständigt namn: Carl Gustaf Folke Hubertus.

Född:30 april 1946

Civilstånd: Gift, Drottning Silvia.

___________________________

Foto: Kungahuset.se/ Alexis Daflos.

Drottning Silvia

   

Fullständigt namn: Silvia Renate Fd: Sommerlath

Föddes: 23 December 1943

Civilstånd: Gift, Kung Carl XVI Gustaf.

___________________________

Foto: Taget från aftonbladet.se

Kronprinsessan Victoria

  Fullständigt namn: Victoria

Ingrid Alice Desireé

Född: 14 juli 1977

Civilstånd: Gift, Prins Daniel

___________________________

Foto: Kungahuset.se/Erika Gerdemark.

Prins Daniel

 

Fullständigt namn: Daniel Olof Westerling Bernadotte.

Föddes: 15 september 1973.

Civilstånd: Gift, Kronprinsessan Victoria. 

___________________________

Foto: Kungahuset.se/ Kate Gabor.

Prinsessan Estelle

 

Fullständigt namn: Estelle Silvia Ewa Mary.

Föddes: 23 februari 2012.

Civilstånd: Ingen än...

_________________________

Foto: Kungahuset.se/ Erika Gerdemark.

 

Prins Oscar

 

Fullständigt namn: Oscar Carl Olof

Född: 2 mars 2016

Civilstånd: Ingen än...

______________________

Foto: Kungahuset.se/ Sara Friberg

 

Prins Carl Philip

    Fullständigt namn: Carl Philip Edmund Bertil.

Föddes: 13 maj 1979.

Civilstånd: Gift med Prinsessan Sofia.

 

___________________________

Foto: Kungahuset.se/ Erika Gerdemark.

Prinsessan Sofia

  Fullständigt namn: Sofia Kristina Hellqvist

Föddes: 6 december 1984

Civilstånd: Gift med prins Carl Philip.

______________________

Foto: Kungahuset.se/ Erika Gerdemark.

 

Prins Alexander

  Fullständigt namn: Prins Alexander Erik Hubertus Bertil.

Född: 19 april 2016.

Civilstånd: Ingen än...

_____________________

Foto: Kungahuset.se/ Erika Gerdemark.

Prins Gabriel

  Fullständigt namn: Gabriel Carl Walther.

Född: 31 augusti 2017.

Civilstånd: Ingen än...

______________________

Foto: kungahuset.se/ Erika Gerdemark.

Prinsessan Madeleine

  Fullständigt namn: Madeleine Thréres Amelie Josephine.

Föddes: 10 juni 1982

Civilstånd: Gift, Chris O`Neill.

______________________

Foto: Kungahuset.se/ Charles Lidborn.

Christopher O`Neill

 

Fullständiga namn: Christopher Paul O`Neill.

Föddes: 27 juni 1974.

Civilstånd: Gift, Prinsessan Madeleine.

___________________________

Foto: Kungahuset.se/ Brigitte Grenfeld.

Prinsessan Leonore

   

Fullständigt namn: Leonore Lilian Maria.

Född: 20 februari 2014.

Civilstånd: Ingen än...

 ________________________

Foto: Kungahuset.se/ Erika Gerdemark. 

 

Prins Nicolas

  Fullständigt namn: Nicolas Paul Gustaf

Född: 15 juni 2015

Civilstånd: Igen än...

__________________________

Foto: Kungahuset.se/ Kate Gabor.

Prinsessan Adrienne

Fullständigt namn: Adrienne Josephine Alice. 

Född: 9 mars 2018.

Civilstånd: Ingen än...

______________________

Foto: skärmdump från instagram.com/princess_madeleine_of_sweden.

 

Gästboken

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ kungahuset med Blogkeen
Följ kungahuset med Bloglovin'

Tidigare år

Arkiv

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2018 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se