kungahuset

Alla inlägg under september 2018

Av Lovisa - 14 september 2018 07:15

Nu har tackkortet kommit i samband med att prinsessan Adrienne döptes en 8 juni och Drottningholms slottskyrka. Bilden är verkligen urgullig. Kortet är antagligen taget under dopmottagningen eftersom prinsessan Adrienne ligger i en vagga och har på sig den vackra dopklänningen.

 

Prinsessan Madeleine och Christopher O'Neill låter hälsa: ”From the bottom of our hearts we would like to thank you for all the thoughtfulness and kindness shown to us at the christening of our daughter, Princess Adrienne.”


Foto: kungahuset.se/ Anna-Lena Ahlström.

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

ANNONS
Av Lovisa - 13 september 2018 07:15

I måndags var prins Daniel på plats i Göteborg för att besöka  Svenska  Mässsan i Göteborg och närvara vid Göteborgs upptaktsdag för mearbetare som verkar inom hälsovärden. Som bekant är prins Daniel väldigt intresserad av hälsa och träning, därför var just detta uppdrag till extra viktigt. Under dagen höll prins Daniel ett tal hur viktig elevhälsan inom skolan ärr. I publiken satt skolpsykologer, skolsköterskor, specialpedagoger, skolrektorer i Göteborg och skolläkare.   

Prinsen sa under sitt tal: "Att börja skolan är för de flesta barn ganska pirrigt. Men framförallt är det spännande och väldigt roligt. Att få nya kompisar, att få lära sig nya saker och att få känna sig stor.

Men vad är det som händer för vissa barn längst vägen? Varför förvandlas det som kändes så lustfyllt och spännande till olust och stress? Det är omöjligt att inte bli ledsen när man tänker på hur många unga i vårt land det är som går miste om stora delar av sin ungdom, för att de lider av psykisk och fysisk ohälsa.

Därför är det så viktigt att ni finns – kuratorer, skolsköterskor, specialpedagoger, skolläkare, skolpsykologer – ja, alla ni som arbetar för att våra barn ska få de allra bästa förutsättningarna för att må bra och kunna lyckas i skolan."

Efter det fick prinsen och publiken lyssna på överläkare Anders Hansen om på vilket sätt träning påverkar hjärnan och Eva Hjörne om hur man på bästa sätt förebygger problem som kan uppstå och hur man löser dem genom en bra och stark omsorg.

 

Dagen på Svenska Mässan avslutades med att prins Daniel fick en rundvandring av en utställning som arrangerats i samband med upptaktsdagen.


Foto: kungahuset.se/ Johan Valkonen.

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.


ANNONS
Av Lovisa - 12 september 2018 07:15

Sedan fem år tillbaka har prins Carl Philip och prinsessan Sofia borderterrien Siri. Den 6 september fick Norrmalmspolisen in ett meddelandet  om att hunden Siri försvunnit från prinsparets boende Villa Solbacken under dagen. Vid sex tiden var det någon vänlig själ som lämnat in Siri till polisen som i sin tur kunde komma tillbaka till Sofia och Carl Philip.    

På instagram delade Norrmalmspolisen med sig av dagen: "KUNGLIGT BESÖK. Kungliga Norrmalmspolisen blev häromdagen med bestämdhet beordrade till basstationens reception där kungligt besök väntade. Siri var omtöcknad och trött efter sina okända upptåg under dagen. Kollegan från turlag 7 fick bära Siri ut till polisbussen, där hon snabbt somnade i hennes trygga famn. Väl hemma möttes patrullen av husse och matte som varit mycket oroliga. Detta byttes snabbt mot lättnad och glädje. Norrmalmspolisen finns till för prinsar och prinsessor också.

//Fredrik"


Foto: skärmdump från instagram.com/polisen.norrmalm

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Av Lovisa - 11 september 2018 07:15

Just nu lever prinsessan Madeleine det ljuva familjelivet i Miami, Florida. Där kommer hon, Chris och barnen leva som vilken annan familj som helst och eftersom prinsessan Madeleine kommer vara mammaledig en tid framöver kommer vi tyvärr inte se henne så mycket under uppdrag. Dels för att det är långt mellan Florida och Sverige och att hon just nu vill prioritera familjen.


Därför tänkte jag att vi ska titta tillbaka på bilder från då Madeleine inledde sin Usa-resa som skulle resultera till  att hon fann sin make och tre underbara barn! Samt titta på hur hennes hår och stil utvecklats genom åren!

 

Bild från 4 maj 2011.

 

Bild från Nobelfesten den 10 december 2012.

 

Bild från prinsessan Madeleines Childhood-kontor i New York från 1 februari 2013.

 

Bild från 15 aprin 2015 på prinsessan Madeleine och den världskända dj Tiesto som supportar Childhood.

 

Bild från 21 januari 2014 när prinsessan Madeleine jobbade på Chidlhood-kontoret under en riktigt snöig. "Jag hoppas jag kan ta mig hem" skrev hon i facebookinlögget.

 

Bild från 2 september 2014 under ett uppdrag med drottning Silvia i Stockholm.

 

Bild från 23 mars 2015 under ett Childhoodevent.

 

Bild från 20 november 2015 under Svenska kyrkans julmarknad i London.

 

Bild från 8 maj 2016 när prins Nicolas firade morsdag för första gången!

 

Bild från Nobelfesten 10 december 2016.

 

Bild från 25 februari 2017.

 

Bilden är tagen från kronprinsessan Victorias 40-års firande den 14 juli 2017.

 

Bild publicerad på prinsessan Madeleines facebook den 28 april 2018.

 

Bild från Childhooddagen på Gröna Lund den 27 maj 2018.


Foto: facebook.com/PrincessMadeleineOfSweden, facebook.com/PrincessMadeleineOfSweden/ Björn Bergenheim.

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Av Lovisa - 10 september 2018 07:15


Under torsdagen var deltog prins Daniel i ett möte med Barn- och Ungdomspsykiatrin även kallad BUP i Stockholm. Där fick prinsen veta mer om BUP:s verksamhet och vad de gör för att hjälpa unga som lider av psykisk ohälsa. Under mötet mötte prins Daniel  BUP:s verksamhetschef Göran Rydèn och patientsäkerhetsöverläkaren Madeleine Ardbo.  

Vid mötet diskuterades givetvis BUP:s verksamhet och hur man motverkar psykisk ohälsa bland ungdomar i och med att många unga idag stressar över skolan och samhällets ideal.

  

Under prins Daniels Entrepenörsdag förra året gav han ett tips till stressade entrepenörer. Tipset var att träna en timme varje dag för att motverka stress. Det handlar inte om att hårdträna utan det räcker med en promenad i naturen för frisk luft.


Foto: kungahuset.se/ Stockholms barn-och ungdomspsykiatriska mottagningar.

____________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.


Av Lovisa - 9 september 2018 07:15

Kanske är det Kungen som inspirerat kronprinsessan Victoria till vattenfrågan. När vädret ändå tillåter ville Kungen passa på att åka ut på i på sjön med båt men samtidigt kunna utföra ett uppdrag. Den 5 september åkte han ut till Öresund för att delta i diskussioner om torsken tillsammans med yrkes- och sportfiskare.  

Under båtturen som för övrigt bjöd på soligt väder diskuterades hav- och marinafrågor för torsken i Öresund. Öresund är väldigt speciellt för Sverige på det sättet att det är den enda plats där torsken simmar i alla storlekar.


Kungen närvarade även under fyra föredrag där teman var: "Öresund - biologi, vatten och bottnar" av verksamhetschefen vid Marint Kunskapscenter Michael Palmgren, "Torskens situation i Öresund och Östersjön" av fiskevårdschefen för Sportfiskarna Markus Lundgren, "Turbåtarnas verksamhet och bidrag till den regionala ekonomin" av verkställande direktör för Hartford Rederi AB Peter Hartford och "Småskaligt hållbartfiske i Öresund, exemplet Community Supported Fishery" av Torbjörn Paulsson, yrkesfiskare i Lomma och biträdande verksamhetschef vid Marint Kunskapscenter Anna Särnblad.

 

Dagen avslutades givetvis med lite fiske för Kungen och deltagarna! En avslutning på ett bra uppdrag precis si Kungens smak.

 

Foto: kungahuset.se/ Pontus Söderman.

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Av Lovisa - 8 september 2018 07:15

Under onsdagen var prins Carl Philip i Bålsta för att besöka Lugnets plantskola och för att nörvara vid en rundvandring och föredrag. Under föredragen talades det om hur svenska skogsplantor påverkar den svenska hållbara biotekniken. På instagram skrev prins Carl Philip att det var roligt att få ta del av en viktig del av jordbruket.

 


Därefter fick prins Carl Philip och publiken en rundvandring på Lugnets plantskola. Innan besöket avslutades höll prinsen ett avslutande tal;   

Jag vill passa på och tacka er för den här dagen på Lugnets plantskola, och för att jag fått möjligheten att delta vid dagens intressanta föredrag och rundvandring.

Frågor som rör jord- och skogsbruk ligger mig varmt om hjärtat.

Skogen innebär stora värden för Sverige genom att erbjuda en förnybar råvara som kan återanvändas och ersätta fossilbaserade produkter.

Läs hela talet HÄR

På instagram skrev prins Carl Philip följande om dagen: I dag har jag besökt Lugnets plantskola i Bålsta. Där fick vi bland annat se en svensk uppfinning som skyddar granplantor mot skadedjur och som kan minska behovet av kemiska bekämpningsmedel. 

Det var roligt att få ta del av en så viktig del av skogsbruket – en av våra svenska basnäringar.

 

Foto: kungahuset.se/ Henrik Montgomery/TT.

__________________________________________________________________________________ Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Av Lovisa - 7 september 2018 07:15

Under förra veckan fick flyttlasset för kronprinsessan Elisabeth av Belgien. Hon ska nämligen plugga på UWC Atlantic College i Wales, Storbritannien. Kronprinsessan som är född 2001 ska gå International Baccalauréat och får sin studentexamen 2020. Hon är inte den första kungligheten som pluggat där. Kung Willem-Alexander av Nederländerna pluggade sin gymnasiestudier där.


När det var dags att säga hejdå till kronprinsessan Elisabeth togs några bilder på den belgiska syskonskaran med deras hund!    


Foto: instagram.com/belgianroyalpalace.

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Instagram Mail

Instagram: kungahusetbloggplatsen

Mail: kungahuset.bloggplatsen@gmail.con

 

 

 

Header tagen från kungahuset.se/ Jonas Ekströmer.

Det här är Jag!

 

Jag heter Lovisa och jag är en 17-årig tjej som bor i Uppsala! Det är jag som bloggat här sedan juni 2013.

Jag har bl.a varit med i Skavlan Junior, "Grattis kronprinsessan!" och Malou Efter 10.

 

Här kan du läsa det senaste om kungahusen i Europa!

HÄR kan du du fråga

17 besvarade frågor

Kung Carl XVI Gustaf

  Fullständigt namn: Carl Gustaf Folke Hubertus.

Född:30 april 1946

Civilstånd: Gift, Drottning Silvia.

___________________________

Foto: Kungahuset.se/ Alexis Daflos.

Drottning Silvia

   

Fullständigt namn: Silvia Renate Fd: Sommerlath

Föddes: 23 December 1943

Civilstånd: Gift, Kung Carl XVI Gustaf.

___________________________

Foto: Taget från aftonbladet.se

Kronprinsessan Victoria

  Fullständigt namn: Victoria

Ingrid Alice Desireé

Född: 14 juli 1977

Civilstånd: Gift, Prins Daniel

___________________________

Foto: Kungahuset.se/Erika Gerdemark.

Prins Daniel

 

Fullständigt namn: Daniel Olof Westerling Bernadotte.

Föddes: 15 september 1973.

Civilstånd: Gift, Kronprinsessan Victoria. 

___________________________

Foto: Kungahuset.se/ Kate Gabor.

Prinsessan Estelle

 

Fullständigt namn: Estelle Silvia Ewa Mary.

Föddes: 23 februari 2012.

Civilstånd: Ingen än...

_________________________

Foto: Kungahuset.se/ Erika Gerdemark.

 

Prins Oscar

 

Fullständigt namn: Oscar Carl Olof

Född: 2 mars 2016

Civilstånd: Ingen än...

______________________

Foto: Kungahuset.se/ Sara Friberg

 

Prins Carl Philip

    Fullständigt namn: Carl Philip Edmund Bertil.

Föddes: 13 maj 1979.

Civilstånd: Gift med Prinsessan Sofia.

 

___________________________

Foto: Kungahuset.se/ Erika Gerdemark.

Prinsessan Sofia

  Fullständigt namn: Sofia Kristina Hellqvist

Föddes: 6 december 1984

Civilstånd: Gift med prins Carl Philip.

______________________

Foto: Kungahuset.se/ Erika Gerdemark.

 

Prins Alexander

  Fullständigt namn: Prins Alexander Erik Hubertus Bertil.

Född: 19 april 2016.

Civilstånd: Ingen än...

_____________________

Foto: Kungahuset.se/ Erika Gerdemark.

Prins Gabriel

  Fullständigt namn: Gabriel Carl Walther.

Född: 31 augusti 2017.

Civilstånd: Ingen än...

______________________

Foto: kungahuset.se/ Erika Gerdemark.

Prinsessan Madeleine

  Fullständigt namn: Madeleine Thréres Amelie Josephine.

Föddes: 10 juni 1982

Civilstånd: Gift, Chris O`Neill.

______________________

Foto: Kungahuset.se/ Charles Lidborn.

Christopher O`Neill

 

Fullständiga namn: Christopher Paul O`Neill.

Föddes: 27 juni 1974.

Civilstånd: Gift, Prinsessan Madeleine.

___________________________

Foto: Kungahuset.se/ Brigitte Grenfeld.

Prinsessan Leonore

   

Fullständigt namn: Leonore Lilian Maria.

Född: 20 februari 2014.

Civilstånd: Ingen än...

 ________________________

Foto: Kungahuset.se/ Erika Gerdemark. 

 

Prins Nicolas

  Fullständigt namn: Nicolas Paul Gustaf

Född: 15 juni 2015

Civilstånd: Igen än...

__________________________

Foto: Kungahuset.se/ Kate Gabor.

Prinsessan Adrienne

Fullständigt namn: Adrienne Josephine Alice. 

Född: 9 mars 2018.

Civilstånd: Ingen än...

______________________

Foto: skärmdump från instagram.com/princess_madeleine_of_sweden.

 

Gästboken

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ kungahuset med Blogkeen
Följ kungahuset med Bloglovin'

Tidigare år

Arkiv

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2018 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se