kungahuset

Alla inlägg under oktober 2018

Av Lovisa - 23 oktober 2018 07:15

I fredags var prins Carl Philip och prinsessan Sofia på besök i sitt hertigdöme Värmland. De närvarade bland annat vid Dysleximässan och ett jaktseminarium. Prinsparets besök i Karlstad inleddes i alla fall med ett besök på Dyslexinössan i Karlstad. Syftet med mässan är att visa de möjligheter för de personer som kämpar med läs-, skriv- och räknesvårigheter. De fick även närvara vid en förleäsning av Elisabeth Miske som är logoped   

Under mässan fick prinsen prova ett par kameraglasögon som läser upp tidningstexten för honom.


Därefter närvarade prins Carl Philip vid ett seminarium av Jägarförbundet som ägde rum på Dömle herrgård. Under seminariet diskuterades framtida viltförvaltningar.


Samtidigt som prins Carl Philip var på Dömle herrgård besökte prinsessan Sofia Karlstad dansförening för att träffa ungdomar med olika funktionsvariationer.  Prinsessan Sofia fick vara med på olika dansövningar och se en dansuppvisning av eleverna! Därefter åkte hon till Frödingeskolan för att träffa skolans elever och mellanstadieläraren Soran Afrasiabi som jobbar ned ett projekt med spontanidrott och rörelseglädje för barn och ungdomar!  

Prinsessan Sofia tillsammans med elever och danslärare på Karlstad dansförening.


Kvällen i Karlstad avslutades med en länsmiddag där temat var "Ack Värmland du sköna" där landshövdingeparet stod som värdar för prinsparet och flera andra inbjudna gäster.


Efter besöket publicerade prinsparet följande fyra bilder på deras instagram...

         

... där de skrev om dagen i Karlstad, samt tackade alla medverkande för dagen!


Foto: kungahuset.se/ Margareta Thorgren/Kungl. Hovstaterna.

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

ANNONS
Av Lovisa - 22 oktober 2018 07:15

Den 19 oktober inleddes kronprinsessparets sista dag för statsbesöket i Beirut och Libanon. De började med att besöka organisationen KAFA, enough violence & exploitation som bland annat jobbar med jämställdhet, mot våld i hemmet mot kvinnor och barn, motverka exploatering och traddiking av kvinnor och prostitution.


Därefter besökte kronprinsessparet och statsrådet UNHCR, FN:s flyktingorgan. De fick en rundvisning på deras mottagning och träffa och prata med unga tjejer som varit en del av UNHCR:s ungdomsinitiativ för flyktingar.    


Kronprinsessparets statsbesök i Beirut avslutades med ett besök på Beiteddine Palace där kronprinsessan fick en guidad tur av palatset av generaldirektör Sarki Houry vid libanesiska kulturministeriet.


Foto: kungahuset.se/ UNHCR,  kungahuset.se/ Jonas Ekströmer / TT.

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part. 

ANNONS
Av Lovisa - 21 oktober 2018 07:15

Den 17 oktober inledde kronprinsessan Victoria och prins Daniel sin första dag i Beirut i Libanon för statsbesöket där, tillsammans med statsrådet Lena Hallengren. När kronprinsessparet anlände till Beirut under eftermiddagen välkomnades dem av Libanons president Michel Aoun. Därefter var det dags för middag där premiärministern Saad Hariris stod som värd.

 

Kronprinsessan Victoria och presidenten Michel Aoun.


Kronprinsessparets andra dag i Beirut inleddes på Burj al Barajneh, ett palestinskt flyktingläger. En av svenskdam tidnings reportrar var på plats i Libanon under kronprinsessparets besök där och till dem sa kronprinsessan Victoria:


-Det är klart man har ju hört och man har läst mycket om sådana här flyktingläger, men det blir enormt påtagligt när man är här själv. Det är ju därför det här besöket är så viktigt, så man själv kan förstå.


-Man förstår ju de här människornas situation och deras känsla av hopplöshet, när de bor i generationer på sådana här sällen och inget annat vill än att ge sina barn en bättre framtid.


De besökte även flickskolan Yarmouk Elementary School for Girls som FN: hjälporganisation UNRWA driver och finansierar. De fick träffa skolelever från årskurs 1 och årskurs 6.    

Kronprinsessparet och statsrådet blev nog väldigt imponerade när några skolelever framförde den svenska nationalsången, helt felfritt på svenska!


Därefter var det dags för kronprinsessparet att närvara vid "Lebanon Multi-Stakeholder SDG Fourm" med temat FN:s globala mål och Agenda 2030, ett tema som kronprinsessan är väldigt engagerad i.  Kronprinsessan höll ett tal under konferensen.

  

Like many of you, I grew up by the sea. My sea is the Baltic – an inland sea about one seventh the size of the Mediterranean. Some of my fondest childhood memories are from there.

 

I remember how my father would take me fishing. We would sit there in our small boat, on the glittering sea, catching one fish after another.

Today, if I take my children fishing, I'm not sure we'll catch anything at all. Of the world's ten largest areas of dead seabed, seven are located in the Baltic Sea. My sea.

Läs hela kronprinsessan tal HÄR.

När det var dags för lunch besökte kronprinsessan, prins Daniel och statsrådet The International Rescue Committe (IRC) Livelihood Center. De jobbar med att skydda och ge fler libanesiska flyktingar möjligheten att försörja sig själva.   På IRC blev kronprinsessan bjuden på lokal Meze som restaurangstudenter tillagat!

Under eftermiddagen fick kronprinsessparet möta UNHCR, UNDP, Unicef och UNRWA i Libanon. De berättade om sina verksamheter och hur det gör för att på bästa sätt hjälpa syriska och palestinska flyktingar.

Kronprinsessparets andra kväll i Beirut och Libanon avslutades med en mottagning på svenska residenset i Beirut där ambassadör Jörgen Lindström var värd.   Kronprinsessparet fick se en fantastisk natt vy av Beirut under deras sista kväll för statsbesöket Libanon.

Foto: kungahuset.se/ Jonas Ekströmer/TT, kungahuset.se/ Pelle T Nilsson. __________________________________________________________________________________ Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Av Lovisa - 20 oktober 2018 07:15

Den 17 oktober var det dags för kronprinsessparets sista dag i Amman och Jordanien. Dagen ineddes med att kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Al Hussein Society som grundades av prinsessan Majsa år 1971. Al Hussein Society jobbar med att integrera funktionsvariationer i Jordanien och få fler att lära sig om fysiska och neuropyskiska funktionsvariationer.  


Därefter besökte kronprinsessparet och statsrådet Lena Hallengren Jordan River Foundation som är en icke vinstdrivande organisation som arbetar för barns säkerhet, utveckling i samhället och kvinnligt entrepenörskap. Jordan River Foudation grundades av Drottning Rania av Jordanien år 1995.  


För att avsluta sitt besök i Jordanien besökte kronprinsessparet Kung Abdullah II och Rania av Jordanien för en audiens. Under audiensen deltog även statsrådet Lena Hallengren och kronprins Hussein bin Abdullah.  

Drottning Rania, kronprinsessan Victoria, kung Abdullah II och prins Daniel.

 

 

Därefter sa kronprinsessan Victoria och prins Daniel hejdå till Jordanien för den är gången för att åka vidare till Libanon för ett ytterligare tre dagar långt statsbesök.


Foto: kungahuset.se/ Pelle T Nilsson, kungahuset.se/ Ulrika Näsholm/Kungl. Hovstaterna, kungahuset.se/ Petra News Agency.

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.Av Lovisa - 19 oktober 2018 07:15

Under kronprinsessparets andra dag i Jordanien vandrade de ungefär 5 kilometer på vandringsleden "Jordan trail". "Jordan trail" är över 65 mil lång och sträcker sig från Umm Qais till den syrisk-libanesiska gränsen vid Röda havet. Under vandringen fick kronprinsessparet information om olika organisationer arbete med att skydda miljön men samtidigt engagera och förbättra närliggande områden.  

Kronprinsessan och prins Daniel vandrade längs "Jordan trail".


Därefter åkte kronprinsessparet till Döda havet för att träffa EcoPeace Middle East. De berättade dom den rådande vattenbristen i Gaza. EcoPeace Middle East är innehåller flera organisationer från flera länder som arbetar för att få fram hållbara vatten- och energilösningar.


Sedan åkte de vidare till Jesu dopplats för att se den gamla doppoolen och Johannes döpares källa. De vandrade även på en vildmarksstig som ledde dem till den kyrkoruin där Jesus döptes. Därefter fick kronprinsessparet och statsrådet Lena Hallengren en tur av pilgirmscentret Bethany och en närliggande kyrka och prästgård.


Lunchen åt kronprinsessparet vid Skandinaviska skogen. En present som Kungen fick under sitt statsbesök i Jordanien, år 1989. Platsen är en trevlig plats och passa perfekt för familjära picknickar och skogspromenader. Vi Skandinaviska skogen träffade kronprinsessaparet prinsessan Majda som hälsade dem välkomna!


En av de kanske mest gripande besöken under dagen var på flyktiglägre Al Baq'a. Jordanien ligger i topp av de länder med högst flyktingantal/capita. På flyktinglägret fick kronprinsessparet och statsrådet träffa skolelever och samtala med flyktingbarn. Under besöket på skolan närvarade även Jordaniens utrikesminister som gav kronprinsessparet information om deras viktiga arbete kring flyktingsituationen.   

Kronprinsessparet och statsrådet besökte f

lyktinglägret Al Baq'a.


För att avsluta dagen i Jordaniens huvudstad besökte kronprinsessparet och statsrådet ambassadör Erik Ullenhags mottagning på svenska residenset. Under mottagningen närvarade flera svenska företag, unga etrepenörer och kvinnliga näringsidkare.


Foto: kungahuset.se/ Jonas Ekströmer/TT.

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Av Lovisa - 18 oktober 2018 07:15

Den 15 oktober inledde kronprinsessan Victoria och prins Daniel sitt statsbesök i Jordanien. När de anlände till Jordanien välkomnades de av borgmästare Yousef Shawarbeh och guvenör Saad Shihb.   

Kronprinsessparets första dag i Jordanien inleddes med att de besökte Citadellet i Amman vilket ligger på  den högsta av Ammans sju kullar, Jebel al- Qala'a. Citadellet består av forntida ruiner från Herkulestempelt och Umayyad-palatset från år 720 e. Kr.

   

Kronprinsessparet vid Citadellet


Under kvällen var det dags för kronprinsessparet att gå på ambassadör Erik Ullehags mottagning för olika FN-organisationer som jobbar och är verksamma i Jordanien. På mottagningen närvarade landschefen för FN-familjen Anders Pedersen och cheferna för UNDP, Unicef, UNHCR, WFP, UN Women, UNESCO, UNFPA och Världsbanken.   

Kronprinsessparet tillsammans med det svenske statsrådet Lena Hallengren under ambassadör Erik Ullenhags mottagning.

 

Foto: kungahuset.se/ Jonas Ekströmer/TT.

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Av Lovisa - 17 oktober 2018 07:15

Som bekant gifte sig ju Drottning Elizabeths barnbarn prinsessan Eugenie (dotter till prins Andrew) med sin Jack Brooksbank i Windsor Castel i fredags. Och under lördagen publicerades fyra officiella bröllopsfoton från deras stora dag. Bilderna är tagna av fotografen Alex Bramall på Windsor Castel och under mottagningen på Royal Lodge.        


Foto: skärmdump från instagram.com/theroyalfamily/ Alex Bramall.

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.


Av Lovisa - 16 oktober 2018 07:15

Igår avslöjade det brittiska hovet att prins Harry och hertiginnan Meghan väntar sitt första barn! Bebisen beräknas komma i vår. Könet på bebisen avslöjas aldrig för allmänheten när det kommer till den brittiska kungafamiljen. Därför får vi gott vänta tills barnet kommer. 

 

När gravidbeskedet avslöjades överröstes paret av glada lyckönskningar. Kort därefter meddelade det brittiska hovet följande på sin instagram:

"De kungliga högheterna uppskattar allt stöd som de fått efter deras bröllop i maj och de är mycket glada över att kunna dela med sig av denna nyhet med allmänheten". 


Stort grattis till er, prins Harry och hertiginnan Meghan!


Foto: royal.co.uk/ Chris Jackson.

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Instagram Mail

Instagram: kungahusetbloggplatsen

Mail: kungahuset.bloggplatsen@gmail.con

 

 

 

Header tagen från kungahuset.se/ Jonas Ekströmer.

Det här är Jag!

 

Jag heter Lovisa och jag är en 17-årig tjej som bor i Uppsala! Det är jag som bloggat här sedan juni 2013.

Jag har bl.a varit med i Skavlan Junior, "Grattis kronprinsessan!" och Malou Efter 10.

 

Här kan du läsa det senaste om kungahusen i Europa!

HÄR kan du du fråga

17 besvarade frågor

Kung Carl XVI Gustaf

  Fullständigt namn: Carl Gustaf Folke Hubertus.

Född:30 april 1946

Civilstånd: Gift, Drottning Silvia.

___________________________

Foto: Kungahuset.se/ Alexis Daflos.

Drottning Silvia

   

Fullständigt namn: Silvia Renate Fd: Sommerlath

Föddes: 23 December 1943

Civilstånd: Gift, Kung Carl XVI Gustaf.

___________________________

Foto: Taget från aftonbladet.se

Kronprinsessan Victoria

  Fullständigt namn: Victoria

Ingrid Alice Desireé

Född: 14 juli 1977

Civilstånd: Gift, Prins Daniel

___________________________

Foto: Kungahuset.se/Erika Gerdemark.

Prins Daniel

 

Fullständigt namn: Daniel Olof Westerling Bernadotte.

Föddes: 15 september 1973.

Civilstånd: Gift, Kronprinsessan Victoria. 

___________________________

Foto: Kungahuset.se/ Kate Gabor.

Prinsessan Estelle

 

Fullständigt namn: Estelle Silvia Ewa Mary.

Föddes: 23 februari 2012.

Civilstånd: Ingen än...

_________________________

Foto: Kungahuset.se/ Erika Gerdemark.

 

Prins Oscar

 

Fullständigt namn: Oscar Carl Olof

Född: 2 mars 2016

Civilstånd: Ingen än...

______________________

Foto: Kungahuset.se/ Sara Friberg

 

Prins Carl Philip

    Fullständigt namn: Carl Philip Edmund Bertil.

Föddes: 13 maj 1979.

Civilstånd: Gift med Prinsessan Sofia.

 

___________________________

Foto: Kungahuset.se/ Erika Gerdemark.

Prinsessan Sofia

  Fullständigt namn: Sofia Kristina Hellqvist

Föddes: 6 december 1984

Civilstånd: Gift med prins Carl Philip.

______________________

Foto: Kungahuset.se/ Erika Gerdemark.

 

Prins Alexander

  Fullständigt namn: Prins Alexander Erik Hubertus Bertil.

Född: 19 april 2016.

Civilstånd: Ingen än...

_____________________

Foto: Kungahuset.se/ Erika Gerdemark.

Prins Gabriel

  Fullständigt namn: Gabriel Carl Walther.

Född: 31 augusti 2017.

Civilstånd: Ingen än...

______________________

Foto: kungahuset.se/ Erika Gerdemark.

Prinsessan Madeleine

  Fullständigt namn: Madeleine Thréres Amelie Josephine.

Föddes: 10 juni 1982

Civilstånd: Gift, Chris O`Neill.

______________________

Foto: Kungahuset.se/ Charles Lidborn.

Christopher O`Neill

 

Fullständiga namn: Christopher Paul O`Neill.

Föddes: 27 juni 1974.

Civilstånd: Gift, Prinsessan Madeleine.

___________________________

Foto: Kungahuset.se/ Brigitte Grenfeld.

Prinsessan Leonore

   

Fullständigt namn: Leonore Lilian Maria.

Född: 20 februari 2014.

Civilstånd: Ingen än...

 ________________________

Foto: Kungahuset.se/ Erika Gerdemark. 

 

Prins Nicolas

  Fullständigt namn: Nicolas Paul Gustaf

Född: 15 juni 2015

Civilstånd: Igen än...

__________________________

Foto: Kungahuset.se/ Kate Gabor.

Prinsessan Adrienne

 

Fullatändigt namn: Adrienne Josephine Alice. 

Född: 9 mars 2018.

Civilstånd: Ingen än...

________________________

Foto: kungahuset.se/ Herr Christopher O’Neill.

 

Gästboken

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ kungahuset med Blogkeen
Följ kungahuset med Bloglovin'

Tidigare år

Arkiv

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2018 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se