kungahuset

Alla inlägg under november 2018

Av Lovisa - 22 november 2018 07:15

Under måndagskvällen närvarade prinsessan Sofia vid Visa vägen-galan som ägde rum på Vasa teatern i Stockholm för att dela ut ett pris. Det var Samhall som hade arrangerat galan i syfte att uppmärksamma eldsjälar och arbetsgivare som ger personer med en funktionsnedsättning möjligheten att komma in på arbetsmarknaden.

 

Prinsesan Sofia tillsammans med Joanna Halvardsson som i år tilldelades priset Årets Eldsjäl och Bactiguards VD Christian Kinch.

 

Prinsessan Sofia delade ut priset "Årets eldsjäl" som i år gick till Joanna Halvardsson som inspirerat och utbildat företg för att få arbetsgivare att se den fulla potential som personer som med neuropsykiatriska sjukdomar och bipolär sjukdom besitter. Det har hon bland annt gjort genom sin blogg och flera föreläsningar. 

 

Själva galans pris, årets arbetsgivare gick i år till företaget Bactiguard som är ett svenskt medicinteknikföretag som ligger i Tullinge. Bactiguard jobbar med att utveckla kateterlösningar . Samhalls personal har genom åren blivit en väldigt viktig del av personalstyrkan där. Visa vägen-priset har delats ut sedan 2008 av Samhall.

 


Foto: kungahuset.se/ Pelle T Nilsson.

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

ANNONS
Av Lovisa - 21 november 2018 07:15

Under fredags förmiddagen besökte kronprinsessan Victoria och prins Daniel Höganäs AB norr om Helsingborg. Men eftermiddagen spenderades dock i Ängelholm där kronprinsessan besökte Aktivitet förebygger, vilket är en föreningsverksamhet som är obligatorisk för alla elever i årskurs 4 och årskurs 6 i Ängelholms kommun som fungerar som en länk mellan skolan och hemma. Syftet med verksamheten är att de barn som kanske har det tufft kan finna trygghet i en sport eller aktivitet istället.


När kronprinsessn anlände till lokalen välkomnades hon av Maja Arvidsson och Albert Sundelius som är samordnare för Aktivitet förebygger. De visade henne även karatesalen där det snart var dags för karateträning. Träningen hölls av tränaren Krister Larsson.

 

Kronprinsessan gör en riktig karatespark!

 

Sedan var det dags för Kronprinsessan och en grupp barn att prova yoga som leddes av yogainstruktören Sofia Sunkvist. Eftermiddagen avslutades med att kronprinsessan fick veta mer om hur verksamheten uppkom och hur deras verksamhet fungerar. Aktivitet förebygger vill förebygga otrygghet bland barn och stötta barn på olika sätt inom föreningslivet.


Foto: kungahuset.se/Johan Nilsson/TT.

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

ANNONS
Av Lovisa - 20 november 2018 07:15

I fredags var kronprinsessan Victoria och prins Daniel i Höganäs norr om Helsingborg  för att besöka Höganäs AB för att få reda på mer om deras arbete inom ståltillverkning som är mer hållbar. Dagen i Skåne inleddes med att kronprinsessan Victoria och prins Daniel hälsades välkomna av Fredrik Emilson som är Höganäs vd. Han berättade om företagets arbete och deras utveckling.

 

Sedan fick de träffa Magnus Petterson som jobbar hos Höganäs AB och Rolf Ljunggren som jobbar hos Courtus Energy. De berättade om en framställning som är tillverkad av grön energigas. Därefter fick kronprinsessan Victoria och prins Daniel se en utställning som visade när personalen hos Höganäs AB berättade om användningen av metallpulver som kan användas vid exempelvis tillverkning av bildelar och beläggning av ytor. 

Kronprinsessan i Probiståls kontrollrum.

 

Kronprinsessparet fick även information om projektet Probistål, som är världens största konstruktion  för förnyelsebar energigas och förnyelsebar koks inom stålindustrin. Kronprinsessan blev även 3D-skannad som sedan skrevs ut via en 3D-skrivare.

 


Besöket på Höganäs AB avslutades med att de fick se "Digital Metal", vilket är ett dotterbolag till Höganäs AB. 


 

Kronprinsessan får se hur det fungerar när man tillverkar en berlock i en 3D-skrivare.


Foto: kungahuset.se/ Pelle T Nilsson, kungahuset.se/ Ulrika Näsholm/Kungl. Hovstaterna.

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Av Lovisa - 19 november 2018 07:15

Som en del av er säkert redan vet har ju furstinnan Charlene av Monaco (gift med Furst Albert) ett väldigt populärt instagramkonto där hon med jämna mellanrum lägger upp bilder på sig själv och tvillingarna Jacques och Gabriella, snart 4. De senaste bilderna, som hon i skrivande stund lagt upp är bilderna nedan som visar när hon och tvillingarna var i Paris för att träffa president Macrons fru Brigitte Macron i det franska presidentpalatset!           

Furstinnan publicerade de fina bilderna ovan med bildtexten: ”Våra tvillingars fösta resa till Paris och te med Madame Macron. Tack för er gästfrihet. Vi älskar Paris! ”

 

Foto: skärmdump från Instagram.com/hshprincesscharlene / Élyséepalatset fotograf.

____________________________________________________________________________________ 

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Av Lovisa - 18 november 2018 07:15

I onsdags var det dags för den sista dagen på det tre dagar långa statsbesöket från Italien, och dagen skulle spenderas i Skåne! Dagen för Kungaparet, president Mattarella och Laura Mattarella inleddes med ett besök på European Spallagion Source även kallat ESS i Lund. Läs mer om ESS på följande länk: https://europeanspallationsource.se/. Kungen och president Mattarella invigde en jonkälla som är den första stora driftsättningen av speciell maskinell utrustning.

Kungen och presidenten invigde en viktig och betydelsefull jonkällare.

 

Därefter var det dags för ett besök på Lunds universitet för att presidenten skulle hålla ett anförande inför Lunds universitets elever.

 


Efter besöket på Lunds universitet var det dags för en lunch där landshövdingen Anneli Hulthén var värd. Lunchen ägde rum på residensen vid Stortorget i Malmö. 

Kungaparet med president Sergio Mattarella med dotter Laura Mattarella och landshövdingen Anneli Hulthén utanför residenset i Malmö.

 

Dagens sista programpunkt var en avskedsceremoni på Sturup (Malmö Airport). Ceremonin inleddes med att Marinens musikkår spelade den svenska och den italienska nationalsången. Tillsist var det ju då dags att ta farväl.


Det har varit tre intensiva dagar för Kungparet vilket antagligen var anledningen till att de tog ledigt för resten av veckan, och det var de ju ändå värda!


Foto: kungahuset.se/ Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna.

____________________________________________________________________________________

Inläggeg är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Av Lovisa - 17 november 2018 07:15

Nu är det mindre än en månad kvar tills Nobelfesten och prinsessan Madeleine och Chris O'Neill kommer ju tyvärr inte att närvara eftersom att avståndet mellan Florida där de bor och Stockholm. Läs mer om det HÄR. Därför tänkte jag at vi skulle titta tillbaka på Nobelfester från tidigare år!

                   


Vi får se vad årets tema på nobelfesten blir och vad alla kungligheter kommer bära för klänningar och diadem!


Foto: stopppapressarna.se, femina.se, kungahuset.se/Fredrik Sandberg/TT.

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Av Lovisa - 16 november 2018 07:15

Under onsdagen inleddes andra dagen på det italienska statsbesöket. Läs om den första dagen HÄR.


Dagen inleddes på Epicenter som är beläget på Norrmalm i Stockholm, vilket är ett innovationshus för digitala företag. Under besöket närvarade Kungen, drottningen, president Mattarella, han dotter Laura Mattarella och statsrådet Peter Erikson. De fick en träffa representanter från företagen och se deras lokaler. 

   

Kungaparet, president Mattarella, Laura Mattarella och statsrådet Peter Eriksson välkomnades av Epicenters grundare, Patrick Meserton.

 

Därefter åkte de till Ericsson Studio i Kista för att få en presentation av en ny 5G-tekning som har ett speciellt samarbetsprogram som heter "5G for Italy". Där fick Kungen prova en simulator och han signerade även en vägg i Ericsson Studio, det gjorde även president Mattarella!

   

Kungen och president Sergio Mattarella signerar en vägg på Ericsson Studio som ligger i Kista.

 

Sedan var det dags för lunch i Stadshuset  i Prinsens galleri där kommunfullmäktiges ordförande Cecilia Brink och finansborgarrådet Anna König Jerlmyr stod som värdar! Men innan lunchen fick de dock en presentation och en guidad tur på Stockholms stadshus där fokuset låg på kopplingarna mellan Italien och Sverige.  

President Sergio Mattarella, Laura Mattarella, drottning och Kungen innan lunchen i Stockholms stadshus.

  

Eftermiddagens första punkt bestod av ett besök på Nationalmuseum i Stockholm. Nationalmuseums överintendent Susanna Petterson gav Kungaparet, president Mattarella och Laura Mattarella en museets nyivgida samlingar!

 


Under kvällen bjöd presidenten Sergio Mattarella och Laura Mattarella på en mottagning på italienska kulturhuset i Stockholm där Kungaparet, kronprinsessparet och prinsparet deltog!

 

Mottagningen på italienska kulturhuset!


Foto: kungahuset.se/ Sara Friber/Kungl. Hovstaterna.

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.


Av Lovisa - 15 november 2018 07:15

I tisdags inleddes det italienska statsbesöket där Italiens president Sergio Mattarella och hans dotter Laura Mattarella besöker Sverige i tre dagar. Syftet och fokuset under statsbesöket kommer läggas på digitalisering, hållbarhet, forskning, kultur och Europasamarbeten.När presidenten och Laura Mattarella anlände Kungens hovstall blev det mottagna av Kungaparet. Därefter åkte de kortege till Kungliga slottet. När de anlände till inre borggården var det dags för en välkomstceremoni där Italiens och Sveriges nationalsånger spelades.

   Därefter träffade Kungen och president Mattarella media, inför statsbesöket. Kungen höll ett tal där han sade:

"Genom åren har Drottningen och jag haft förmånen att träffa President Mattarellas företrädare vid tre in- och utgående statsbesök: 1991, 1998 och 2009. Och så sent som 2016 gjorde Kronprinsessparet ett officiellt besök till Italien.

Banden mellan Sverige och Italien är många och sträcker sig långt tillbaka i tiden. Det gäller också min egen familj: Flera svenska regenter har haft en mycket varm relation till Italien, däribland min farfar, kung Gustav den VI Adolf, som ofta besökte landet. Och som hade ett brinnande intresse för etruskisk historia och för Italiens rika kultur."

Läs hela talet HÄR.

Sedan var det dags för lunch där Kungaparet stod som värdar. Kronprinsessparet och prinsparet närvarade också under lunchen.  

Efter lunch var det dags för president Mattarella att träffa talmannen Andreas Norlén i riksdags för att prata om situation just nu i svensk politik. Efter detta träffade även presidenten statsminister Stefan Löfvén i Adelcrantzska palatset.

Statsbesökets första dag avslutades med en galamiddag på Kungliga slottet. Kungafamiljen välkomnade alla gäster i Vita Havet och middagen ägde rum i Karl XI:s galleri.      

Menyn för kvällen bestod av: Lätthalstrad gravad lax med äppelvariation, västervikssenapsdressing och kavringkrisp. Smörbakad Hjälmaregös med fänkålscrème, ugnsbakad fänkål och beurre blanc med forellrom och gräslöksolja. Ugnstekt tjäder med bakad spetskål, picklade betor, potatipuré, stekt säsongssvamp och krämig svartvinbärssås. Saltkaramell mousse med hjortronmylta, gräddglass och nougatkrisp.   Drottning Silvia i samtal med Italiens president Sergio Mattarella med hjälp av en tolk.   Dukningen i Karl XI:S galleri.

Under kvällen lade prinsparet ut bilden nedan:   Med bildtexten: "Idag börjar det italienska statsbesöket. Här tjuvkikar vi på när den italienske presidenten välkomnas till inre borggården på Stockholms slott av Kungen #sweitaly2018"

Foto: kungahuset.se/Henrik Garlöv/Kungl. Hovstaterna, kungahuset.se/Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna, kungahuset.se/ Pelle T Nilsson, kungahuset.se/Christine Olsson/TT, instagram.com/prinsparet. __________________________________________________________________________________ Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Instagram Mail

Instagram: kungahusetbloggplatsen

Mail: kungahuset.bloggplatsen@gmail.con

 

 

 

Header tagen från kungahuset.se/ Jonas Ekströmer.

Det här är Jag!

 

Jag heter Lovisa och jag är en 17-årig tjej som bor i Uppsala! Det är jag som bloggat här sedan juni 2013.

Jag har bl.a varit med i Skavlan Junior, "Grattis kronprinsessan!" och Malou Efter 10.

 

Här kan du läsa det senaste om kungahusen i Europa!

HÄR kan du du fråga

17 besvarade frågor

Kung Carl XVI Gustaf

  Fullständigt namn: Carl Gustaf Folke Hubertus.

Född:30 april 1946

Civilstånd: Gift, Drottning Silvia.

___________________________

Foto: Kungahuset.se/ Alexis Daflos.

Drottning Silvia

   

Fullständigt namn: Silvia Renate Fd: Sommerlath

Föddes: 23 December 1943

Civilstånd: Gift, Kung Carl XVI Gustaf.

___________________________

Foto: Taget från aftonbladet.se

Kronprinsessan Victoria

  Fullständigt namn: Victoria

Ingrid Alice Desireé

Född: 14 juli 1977

Civilstånd: Gift, Prins Daniel

___________________________

Foto: Kungahuset.se/Erika Gerdemark.

Prins Daniel

 

Fullständigt namn: Daniel Olof Westerling Bernadotte.

Föddes: 15 september 1973.

Civilstånd: Gift, Kronprinsessan Victoria. 

___________________________

Foto: Kungahuset.se/ Kate Gabor.

Prinsessan Estelle

 

Fullständigt namn: Estelle Silvia Ewa Mary.

Föddes: 23 februari 2012.

Civilstånd: Ingen än...

_________________________

Foto: Kungahuset.se/ Erika Gerdemark.

 

Prins Oscar

 

Fullständigt namn: Oscar Carl Olof

Född: 2 mars 2016

Civilstånd: Ingen än...

______________________

Foto: Kungahuset.se/ Sara Friberg

 

Prins Carl Philip

    Fullständigt namn: Carl Philip Edmund Bertil.

Föddes: 13 maj 1979.

Civilstånd: Gift med Prinsessan Sofia.

 

___________________________

Foto: Kungahuset.se/ Erika Gerdemark.

Prinsessan Sofia

  Fullständigt namn: Sofia Kristina Hellqvist

Föddes: 6 december 1984

Civilstånd: Gift med prins Carl Philip.

______________________

Foto: Kungahuset.se/ Erika Gerdemark.

 

Prins Alexander

  Fullständigt namn: Prins Alexander Erik Hubertus Bertil.

Född: 19 april 2016.

Civilstånd: Ingen än...

_____________________

Foto: Kungahuset.se/ Erika Gerdemark.

Prins Gabriel

  Fullständigt namn: Gabriel Carl Walther.

Född: 31 augusti 2017.

Civilstånd: Ingen än...

______________________

Foto: kungahuset.se/ Erika Gerdemark.

Prinsessan Madeleine

  Fullständigt namn: Madeleine Thréres Amelie Josephine.

Föddes: 10 juni 1982

Civilstånd: Gift, Chris O`Neill.

______________________

Foto: Kungahuset.se/ Charles Lidborn.

Christopher O`Neill

 

Fullständiga namn: Christopher Paul O`Neill.

Föddes: 27 juni 1974.

Civilstånd: Gift, Prinsessan Madeleine.

___________________________

Foto: Kungahuset.se/ Brigitte Grenfeld.

Prinsessan Leonore

   

Fullständigt namn: Leonore Lilian Maria.

Född: 20 februari 2014.

Civilstånd: Ingen än...

 ________________________

Foto: Kungahuset.se/ Erika Gerdemark. 

 

Prins Nicolas

  Fullständigt namn: Nicolas Paul Gustaf

Född: 15 juni 2015

Civilstånd: Igen än...

__________________________

Foto: Kungahuset.se/ Kate Gabor.

Prinsessan Adrienne

 

Fullatändigt namn: Adrienne Josephine Alice. 

Född: 9 mars 2018.

Civilstånd: Ingen än...

________________________

Foto: kungahuset.se/ Herr Christopher O’Neill.

 

Gästboken

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ kungahuset med Blogkeen
Följ kungahuset med Bloglovin'

Tidigare år

Arkiv

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2018 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se