kungahuset

Senaste inläggen

Av Lovisa - Tisdag 2 okt 07:15

Torsdagen, den 27 september var drottning Silvia i Leipzig i Tyskland för att inviga Tysklands första "barnahus". Barnahuset drivs av World Childhood Foundation och som bekant var det ju drottning Silvia som grundade World Childhood Foundation för snart 20 år sedan. 

 


Childhoods barnahus i Leipzig kommer fungera som en trygghet för barn och ungdomar som man misstänker blivit utsatta för våld och sexuella övergrepp. Miljön i barnahuset är adaptiv för barnens alla möten med psykologer, socialtjästen, åklagare, polisens utredare m.m För att barnen och ungdomarna ska känna trygghet och få känna sig hemma på barnahuset och inte behöva flytta hos flera familjer samarbetar World Chilrdhood Foundation barnahus med flera myndigheter i Leipzig.  

Drottning Silvia under invigningen.


Foto: kungahuset.se/ Michael Bader/Childhood.

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

ANNONS
Av Lovisa - Måndag 1 okt 07:15

Svenskdamtidning har nyligen delat med sig av prinsessan Madeleines familjeliv i Miami, Florida. Prinsessfamiljen flyttade dit under slutet av sommaren och de trivs med att kunna få leva ett helt privat liv på andra sidan Atlanten. Där är de som vilken annan familj som helst.               '


De fem första bilderna är tagna vid samma tillfälle. Där har prinsessan Madeleine, Chris, prinsessan Leonore och prins Nicolas cyklat till en lekplats i närheten när de bor för att Leonore och Nicolas skulle få lite egentid med mamma och pappa.


Foto: svenskdam.se / IBL.

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

ANNONS
Av Lovisa - Söndag 30 sept 07:15

I torsdags tog prinsessan Sofia en dags paus från mammaledigheten för att närvara vid Sophiahemmets styrelsemöte eftersom att prinsessan Sofia är hedersordförande. Sophiahemmet är ett privatsjukhus beläget på Norra Djurgården i Stockholm. Sophiahemmet grundades år 1889 av drottning Sofia (av Nassau) och maken Kung Oscar II. 

 


Den 1 januari 2016 blev prinsessan Sofia hedersordförande för Sophiahemmet. Hon tog över hedersordförandeposten av Kungens syster prinsessan Christina som var hedersordförande för Sophiahemmet emellan 1972 till 2016.


På instagram skrev prinsessan Sofia följande om dagen: "Styrelsemöte på @sophiahemmet där jag är hedersordförande. Alltid mycket intressant!"


Foto: kungahuset.se/ Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna.

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Av Lovisa - Lördag 29 sept 07:15

I onsdags var prins Carl Philip på Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) i Götala för att inviga deras nya stall för nöt- och lammforskning. Prinsens besök i på SLU inleddes med att han fick en rundvandring i Götalas historiska naturbetesmarker av Harri Blomberg. Kristina Holmberg (industridoktorand) berättade om sin egen forskning om ekonomiska fördelar genom att skapa en enhetlig betesfållor när det kommer till  ekologisk dikalvsproduktion.  

Prins Carl Philip fick en introduktion och rundvandring Götalas historiska naturbetesmarker.

 

Efter lunch var det dags rektor Peter Högberg att inleda invigningsceremonin. Sen talade dekan Kristina Dahlborn , biträdande avdelningschef Peter Thirén och docent Anna Hassel. Prinsen avslutade ceremonin genom att tala:


Lite nyare forskning visar att "dagpappor" fungerar väldigt bra i beteshagen för de unga kalvarna – inte helt olikt hur det är för oss människor.

Nu är det dags att skapa ny historia, att forska på områden som i framtiden blir nya självklarheter.

Svensk köttproduktion kännetecknas redan i dag av god omsorg om djuren. Det är något som vi ska vara stolta över. Och som vi ska fortsätta att utveckla.

Jag är väldigt glad över att härmed förklara det nya forskningsstallet för invigt!

 

Därefter fick prins Carl Philip en rundvandring i stallet som han precis invigt.

 

För att avsluta dagen besökte prins Carl Philip Veterinärmuseet i Skara.

 

Foto: kungahuset.se/ Björn Larsson Roswall/TT.

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.Av Lovisa - Fredag 28 sept 07:15

Den 26 september bjöd kronprinsessparet in till lunch på Stockholm slott för expertrådet i Kronprinsessparets stiftelse. Expertrådet består av Lena Green, Nahal Illerstig, Pernilla Bard, Dilsa Demirbag-Sten, Elin Annwall och Golnax Hashemzadeh Bonde och alla jobbar ideellt för att stödja stiftelsen.   

Under lunchen diskuterades kommande projekt och att de projekt som är aktiva förs framåt, så som Generation Pep som prins Daniel presenterade under Almedals veckan 2016. Du kan läsa mer om kronprinsessparets stiftelse HÄR.


Foto: kungahuset.se/ Henrik Garlöv/Kungl. Hovstaterna.

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Av Lovisa - Torsdag 27 sept 07:15

Den 18 september besökte drottning Silvia Dalens sjukhus i Enskededalen för att besöka Capio Geriatrik Dalen. Capio Geriatrik Dalen utför individuella minnesutredningar. Denna specialistmottagning är väldigt aktuell för drottning Silvia i och med att hon startat upp Silviahemmet och Silviaboende som ska göra livet enklare och stötta de äldre som drabbats av demens eller alzheimer.

 

När drottningen anlände till Dalens sjukhus välkomnades hon av vd Olof Lundblad, Lena Nillson och Britt Serander som därefter gav henne en rundtur på mottagningen.

 

 

På Capio Geriatrik Dalen finns ett stort team av läkare, sjuksköterskor, en medicinsk sekreterare, flera psykologer och arbetsterapeuter. Och även en Silvialäkare, en Silviasjuksköterska och en Silviaarbetsterapeut


Foto: kungahuset.se/ Yanan Li/Silviahemmet.

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Av Lovisa - Onsdag 26 sept 07:15

Tisdagen den 25 september var det dags för Kungen att öppna riksmötet. När kungaparet, kronprinsessparet och prinsparet anlände till riksdagshuset och välkomnades de av den nyvalde talmannen Andreas Norlén från Moderaterna. 


Ceremonin inne i plenisalen inleddes med att samtliga sjöng Kungssången och därefter höll Kungen tall och förklarade riksmötet öppnat.

 

Talman Andreas Norlén, Kungaparet, kronprinsessparet och prinsparet vid riksdagshuset.

 

Kungen sade: 

Ärade ledamöter. Var och en av Er har fått medborgarnas förtroende att företräda dem här, i Sveriges riksdag.

De som lever i Sverige i dag, men också de generationer som kommer efter; de är Era uppdragsgivare.

De förväntar sig nu att Ni ska använda era kunskaper och erfarenheter till att verka för Sveriges bästa och för en god framtid för alla som lever här.

Att som riksdagsledamot förvalta folkets förtroende – det är inte ett enkelt uppdrag. Men samtidigt ett av de viktigaste man kan ha.

Det är också ett utsatt uppdrag. Många hundratals beslut ligger framför er. Vissa kommer att vara lätta att fatta. Andra svårare och mer komplicerade.

Landets intressen ligger i Era händer. Jag önskar er kraft, mod och visdom i ert viktiga arbete.

Jag förklarar härmed 2018/2019 års riksmöte öppnat.


 Rigmor Gustafsson framförde Änglamark, Joy to me och I natt jag drömde. Den högtidliga ceremonin i plenisalen  avslutades med att samtliga sjöng nationalsången. Därefter gick kungafamiljen ut från plenissalen i tonerna av Charles Voss Marche de parade som Brassensemblen under ledning av Per Sjöberg framförde.


Efter riksmötets öppnande styrde kungafamiljen kosan mot Storkyrkan för att närvara vid riksmötesgudstjänsten. Under gudstjänsten predikade domprost Hans Ulfvestrand och domkyrkokaplan Kristina Ljunggren. 


   

Kungen och talmannen gick först in i Storkyrkan.

Musiken i Storkyrkan stod S:t Jacobs kammarkör under ledning av domkyrkoorganisten Mattias Wagner och Marinens musikkår under ledning av Alexander Hanson för. Gudstjänsten avslutades med att samtliga sjöng Nu tacka Gud, allt folk, psalm 5. 

    


Som tradition bar de kvinnliga medlemmarna i kungafamiljen något svart och vitt!


Prinsparet delade med sig av följande två bilder på instagram...     

...Med följande bildtext: Dagens agenda - Riksmötets öppnande.


Foto: kungahuset.se/ Anders Wiklund/TT, kungahuset.se/ Fredrik Sandberg/TT, kungahuset.se/ Janerik Henriksson/TT, skärmdump från instagram.com/prinsparet /Kungl. Hovstaterna.

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.Av Lovisa - Tisdag 25 sept 07:15

Hertiginnan Meghan av Sussex älskar att laga mat. Innan hennes förhållande med prins Harry avslöjades hade hon en egen blogg, The Tig, där hon med jämna mellanrum delade med sig av hälsosamma recept. Hertiginnan har gått från att äta veganskt till flexitariskt men för henne handlar det mer om en livsstil. Och för drygt en vecka sedan avslöjade Kensington Palace att hertiginnan nu ger ut en kokbok tillsammans med Hubb Community Kitchen! 

 

– Förenade av sin passion för mat och matlagning som ett sätt att stärka samhällen, är hertiginnan av Sussex och kvinnorna i Hubb Community Kitchen glada att dela ”Tillsammans: Vår gemenskapskokbok” skrev Kensington Palace på twitter om nyheten.  

-Vinster från "Tillsammans" kommer gå till att stödja Hubb Community Kitchen, för att hålla det öppet sju dagar i veckan och att sträcka sig ut till andra Community.

 

Se ett klipp om kokboken HÄR. Och du kan köpa kokboken HÄR!

 

Under en intervju med Good Housekeeping berättade Meghan att hennes stora paradrätt är grillad kyckling. Kvällen då prins Harry friade till henne hade de tillsammans gjort grillad kyckling!

 

Foto: twitter.com/KensingtonRoyal.

__________________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Instagram Mail

Instagram: kungahusetbloggplatsen

Mail: kungahuset.bloggplatsen@gmail.con

 

 

 

Header tagen från kungahuset.se/ Jonas Ekströmer.

Det här är Jag!

 

Jag heter Lovisa och jag är en 16-årig tjej som bor i Uppsala! Det är jag som bloggat här sedan juni 2013.

Jag har bl.a varit med i Skavlan Junior, "Grattis kronprinsessan!" och Malou Efter 10.

 

Här kan du läsa det senaste om kungahusen i Europa!

HÄR kan du du fråga

17 besvarade frågor

Kung Carl XVI Gustaf

  Fullständigt namn: Carl Gustaf Folke Hubertus.

Född:30 april 1946

Civilstånd: Gift, Drottning Silvia.

___________________________

Foto: Kungahuset.se/ Alexis Daflos.

Drottning Silvia

   

Fullständigt namn: Silvia Renate Fd: Sommerlath

Föddes: 23 December 1943

Civilstånd: Gift, Kung Carl XVI Gustaf.

___________________________

Foto: Taget från aftonbladet.se

Kronprinsessan Victoria

  Fullständigt namn: Victoria

Ingrid Alice Desireé

Född: 14 juli 1977

Civilstånd: Gift, Prins Daniel

___________________________

Foto: Kungahuset.se/Erika Gerdemark.

Prins Daniel

 

Fullständigt namn: Daniel Olof Westerling Bernadotte.

Föddes: 15 september 1973.

Civilstånd: Gift, Kronprinsessan Victoria. 

___________________________

Foto: Kungahuset.se/ Kate Gabor.

Prinsessan Estelle

 

Fullständigt namn: Estelle Silvia Ewa Mary.

Föddes: 23 februari 2012.

Civilstånd: Ingen än...

_________________________

Foto: Kungahuset.se/ Erika Gerdemark.

 

Prins Oscar

 

Fullständigt namn: Oscar Carl Olof

Född: 2 mars 2016

Civilstånd: Ingen än...

_________________________

Foto: Kungahuset.se/ Erika Gerdemark. 

 

Prins Carl Philip

    Fullständigt namn: Carl Philip Edmund Bertil.

Föddes: 13 maj 1979.

Civilstånd: Gift med Prinsessan Sofia.

 

___________________________

Foto: Kungahuset.se/ Erika Gerdemark.

Prinsessan Sofia

 

Fullständigt namn: Sofia Kristina Hellqvist

Föddes: 6 december 1984

Civilstånd: Gift med prins Carl Philip.

___________________________

Foto: Kungahuset.se/ Anna-Lena Ahlström.

 

Prins Alexander

  Fullständigt namn: Prins Alexander Erik Hubertus Bertil.

Född: 19 april 2016.

Civilstånd: Ingen än...

__________________________

Foto: Kungahuset.se/ Erika Gerdemark.

Prins Gabriel

  Fullständigt namn: Gabriel Carl Walther.

Född: 31 augusti 2017.

Civilstånd: Ingen än...

______________________

Foto: kungahuset.se/ prins Carl Philip.

Prinsessan Madeleine

   

Fullständigt namn: Madeleine Thréres Amelie Josephine.

Föddes: 10 juni 1982

Civilstånd: Gift, Chris O`Neill.

___________________________

Foto: Kungahuset.se/ Anna-Lena Ahlström.

Christopher O`Neill

 

Fullständiga namn: Christopher Paul O`Neill.

Föddes: 27 juni 1974.

Civilstånd: Gift, Prinsessan Madeleine.

___________________________

Foto: Kungahuset.se/ Brigitte Grenfeld.

Prinsessan Leonore

   

Fullständigt namn: Leonore Lilian Maria.

Född: 20 februari 2014.

Civilstånd: Ingen än...

 ________________________

Foto: Kungahuset.se/ Erika Gerdemark. 

 

Prins Nicolas

  Fullständigt namn: Nicolas Paul Gustaf

Född: 15 juni 2015

Civilstånd: Igen än...

__________________________

Foto: Kungahuset.se/ Kate Gabor.

Prinsessan Adrienne

 

Fullatändigt namn: Adrienne Josephine Alice. 

Född: 9 mars 2018.

Civilstånd: Ingen än...

________________________

Foto: kungahuset.se/ Herr Christopher O’Neill.

 

Gästboken

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ kungahuset med Blogkeen
Följ kungahuset med Bloglovin'

Tidigare år

Arkiv

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2018
>>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se